måndag 23 februari 2009

Boris LIVE-bloggar - Sverige håller andan

I kväll ska jag utsätta mig själv för ett litet experiment. Jag ska växla mellan tre Elitseriematcher på Säsongskortet, samtidigt som jag följer Sportradions direktsändning. Allt medan jag naturligtvis LIVE-bloggar här på Black Boris.

- - -
18.58: På Canal+ Sport 2 just nu: Dick Tärnström är kvällens gäst i NHL-studion. Dicken säger att han känner sig allt bättre i knät. Nu pratar de om NHL och Edmonton. Jag får väl kolla lite NHL också då... Fyra matcher alltså.
- - -
19.03: Elitseriematcherna i kväll: Rögle-FBK, Timrå-Frölunda, Modo-Luleå. Ställningen just nu: 0-0, 0-1, 1-0.
- - -
19.10: Jag skiter i NHL-matchen. Det blir kaos om jag ska följa även den sändningen. Men vad gör man inte för att få lite Dick...
- - -
19.12: Riku Hahl målskytt för Frölunda borta mot Timrå, 0-2.
- - -
19.14: Om man frivilligt utsätter sig för något sånt här utan att få betalt och antagligen utan att ha några läsare, måste man antingen vara knäpp eller så har man för mycket fritid.
- - -
19.16: Fast jag försöker fokusera på Elitserien ikväll tänker jag bara på Gnaget. Nu pratar Dicken på Canal+ igen. Calle Johansson är Sveriges bästa TV-expert. I hård konkurrens med Leif Boork... Nja, knappast. Boorken är ju en stofil i sammanhanget.
- - -
19.19: Modo 2-0.
- - -
19.23: Rögle-FBK 0-1. Uppförsbacke för ängelholmarna.
- - -
19.28: Expertkommentatorn i Sportradions sändning från Ö-vik är rätt kul. Enligt honom täckte Niklas Sundström alldeles nyss skott för första gången denna säsong. Förvånar mig inte om det stämmer. Sundström är rikskänd för sitt gnäll. Han vill väl inte ha en puck på vaden heller. Men hellre en puck på vaden än sex matcher i Kvalserien kanske.
- - -
19.30: Paus i Ängelholm. 0-1. Eero Somervuori målskytt. Paus i Timrå. o-2. Spel i Ö-vik. 2-0 med 1.30 kvar.
- - -
19.31: Lasse Anrell skulle varit här nu. Jag vet vad han skulle ha sagt: "Skaffa dig ett liv!"
- - -
19.35: Paus i Ö-vik. 2-0, 13-5 i skott. Hedman och Hedin målskyttar. Modo spelar "aggressivt och enkelt", enligt Radiosporten. Hedman till PPV: "Vi spelar som vi ska." Hedmans mål var vackert. Typiskt offensiv back, fyller på från blå, får en pass från bakom förlängda och trycker dit pucken. Hedman är het. Luleås Anders Burström är svettig, flint, skäggig och missnöjd. "Det är inte bra", muttrar han.
- - -
19.40: Som vanligt när det är paus i PPV-sändningarna så dör hockeykänslan. Intervjuerna avklaras snabbt och sen blir det bara väntan. En klocka som tickar ned tills det blir dags för höjdpunkter. Jag har full förståelse för att man inte har resurser nog att underhålla i pausen men det är ändå lite trist. Tur då att jag kom på den fantastiska idéen att LIVE-blogga. Även om det känns en aning schizofrent (stavade jag rätt nu) så är det bättre än att rulla tummarna som en annan uttråkad TV-tittare. Nu blir det höjdpunkter från Ängelholm om exakt 2 minuter och 24 sekunder.
- - -
19.44: Roar mig med att gå igenom FBKs laguppställning på hockeyligan.se. De har också en Dick, om än inte lika bredaxlad och ståndaktig som Gnagets Tärnström.
- - -
19.46: Dags för andra perioden i Ängelholm.
- - -
19.47: Rögle-Färjestad 0-2. Lee Goren. Kenny Jönsson tveksamt ingripande. Tid ca 30 sek.
- - -
19.51: Jag skiter i Timrå-Frölunda i kväll. Rögles och Modos öden intresserar mig av förklarliga skäl mer. Dags för nedsläpp i Ö-vik nu. Vad ska man hoppas på nu då? Modoseger? Tja, för Gnagets skull vill jag hellre ha Rögle i kvalet men Modo är ett riktigt gnällgäng. Niklas Sudström i Kvalserien - vilken syn det skulle vara. Nu gjorde Modo 3-0. Salomonsson. Ser ut att bli säker seger ikväll. En liten detalj: Radiosporten är ca 20 sekunder efter TV i sin "direktsändning" från Ö-vik.
- - -
19.55: Jag sitter för jävla dåligt. Framåtlutad över vardagsrumsbordet med böjd rygg och nacke. Det smärtar. Känner mig som Niklas Sundström. Gnäll, gnäll gnäll... Men den jäveln får ju betalt!
- - -
19.58: Nu sitter jag bättre. Datorn i knät.
- - -
20.00: Jag skulle ju inte kolla Timrå- Frölunda men det är 0-3 där nu. Jag kan inte hålla mig från att zappa med fjärren.
- - -
20.01: OJ! Nu slåss dom på teven. FBKs Dick kramas med en skåning. Nu åker han ut för ruffing :)
- - -
20.04: Dicken på Canal+. Paus mellan Colorado-Carolina. Jag smygtittar lite bara.
- - -
20.08: 4-0 till Modo. Det här tappar de knappast. Tungt för Rögle. I Ängelholm är det uppehåll på grund av plexiglaslagning. Tycker det händer ofta nuförtiden att vaktmästarna får springa in och skruva. På Hovet mellan AIK-Leksand höll dock plexit, trots fyllot som gjorde sitt bästa för att slå sönder det...
- - -
20.09: 5-0 Modo. Skröders 30:e kasse för säsongen. Grymt bra. Särskilt som Skröder är från Norge. Norrmän kan väl inte lira puck heller. Nåja, Schampoo var okej. Minns ni Petter Sahlstedt? Han var också... eh, rätt kass.
- - -
20.20: Ärligt talat. Det är helt omöjligt att följa matcherna när man ska LIVE-blogga på det här viset. Men ska man experimentera så ska man. När jag läser detta mastodontlånga blogginlägg i efterhand kanske jag inser hur sjukt detta är. Och vad fan ska jag göra om Greken ringer nu då? Jag vet inte om jag fixar en uppkoppling till.
- - -
20.22: Ett sms från en studiekamrat: "Tjena, vad gör du? Upptagen?" Nej, absolut inte. Jag sitter bara och fnular lite.
- - -
20.26: Paus i Ö-vik. Intervju med Skröder. Han är förstås nöjd. Modo ska "fortsätta som hittills". Luleås Janne Sandström (den gamle gnagaren): "Vi spelar riktigt djävla bedrövligt. Modo gör oss dåliga idag. Dom är lite mer desperata än vi." Kommentatorn frågar vad man ska göra annorlunda i tredje: "Vi kan ju pröva att markera vår gubbe i egen zon, börja där...
- - -
20.29: Färjestad spelar fem mot tre. Blockering och tekning i Rögles zon. 1.07 kvar av andra.
- - -
20.30: Thomas Rhodin MÅL 0-3. Tid: 19.36. Hejdå Rögle.
- - -
20.40: Thomas Rhodin har jag åkt hiss samman med i New York en gång. Det var i februari 2006 och jag skulle upp till rummet på 43:e våningen. Innan dörrarna slog igen klev Rhodin, Rikard Wallin, Jonas Höglund och en kille till som jag inte vet vem det var in i hissen. Vi samåkte en stund och jag tänkte att det var en märklig känsla att åka hiss på Manhattan med tre kända FBK-profiler. Sällskapet klev av på våning 35 och jag minns att det gladde mig att jag bodde högre upp i skrapan än dem. Varför vet jag inte. Det var väl någon manlig instinkt som fick sitt...
- - -
20.47: "Dra ihop limpsaxen och sluta gnäll!" Fniss.
- - -
20.51: Radiosportens "direktsändning" ligger exakt 15 sekunder efter PPV.
- - -
20.55: Viktigt Röglemål. 1-3 och hoppet lever. Härlig stämning i hallen. Kanske kan Kenny och kompani komma tillbaka. Oerhört nära 2-3 i detta nu!
- - -
20.58: Rögle i power play. Jagar ännu en reducering. FBK kontrar... En minut kvar av utvisningen.
- - -
20.59: Nu har Tirmå reducerat till 1-3 mot Frölunda också. Men den matchen skulle jag ju inte kolla på. Kan inte hålla mig. Hockey är som en drog. Black Boris är som heroin.
- - -
21.05: Fight i Ö-vik för en halvminut sedan. Nu slåss dom på radion också...
- - -
21.03: Timrå-Frölunda 2-3.
- - -
21.04: Expertkommentatorn på Sportradion i Ö-vik gillar att det fightas. "Man undrar var den kämpaglöden fanns för fem-sex omgångar sedan."
- - -
21.06: Jag kommer att sova gott inatt. Det är mer ansträngande än man kan tro att LIVE-blogga så här. Men experimentet har varit lyckat. Jag har i alla fall roligt.
- - -
21.08: Oerhört nära 2-3 för Rögle nu. Jörgen Jönsson möts av burop av sin gamla hemmapublik när han använder händerna både till att rensa bort puckar och motståndare framför egen kasse. 9 minuter kvar nu i Ängelholm.
- - -
21.09: 45 sek kvar i Ö-vik. Ska Zajkowski hålla nollan?
- - -
21.11: Slut i Ö-vik. Luleå hade en i ribban i slutsekunden men 5-0 höll sig. Grattis Modo.
- - -
21.12: Slut i Timrå, 2-3.
- - -
21.15: Press på Rögle nu. Laget måste vända och vinna. Annars fyra poäng upp till DIF med en match mer spelad. Fem poäng upp till Modo. Bröderna Abbott frustrerade. Rögles coach ser bekymrad ut i båset. Tekning i FBKs zon, 5.48 kvar.
- - -
21.17: Färjestad ytterst nära att punktera matchen. Micke Johansson fri men fin benparad av målvakten.
- - -
21.19; Undrar vad som händer på Canal+, kanske Dicken i studion... Nä, det är match där. Daniel Tjärnqvist nära att göra mål för Colorado, som ligger under med 2-3 mot Carolina. Slår över till Rögle igen och kollar in brorsan Mathias istället.
- - -
21.20: Chris Abbott MÅL för Rögle medan jag kollade NHL. 2-3.
- - -
21.22: Nu blir det en härlig avslutning i Ängelholm. Heja Rögle. Jag vill ha spänning in i det sista i Elitserien!
- - -
21.23: Tre minuter kvar. Rögle pressar på!
- - -
21.24: Bröderna Abbott inne igen. Blockering i FBKs zon. Tjafsigt och rörigt framför kassen. Upprört på läktarna. "Domarskandal" skanderar hemmapubliken.
- - -
21.25: Det var ingen domarskandal. Jesper Mattsson lyfte klubban på Abbott (med sin klubba). Det får man göra. En minut kvar nu. Målvakten lämnar kassen. Utvisning FBK också.
- - -
21.26: 49 sek kvar. Timeout Rögle.
- - -
21.27: MÅL! 3-3! Tid: 19.59.
- - -
21.28: "Är detta sant.? Vem skriver hockeymanus i Skåne?" skrålar TV-kommentatorn.
- - -
21.30: Domare Andersson kollar med videodomaren om tiden hade runnit ut innan målet kom. Ingen risk i Ängelholm. 3-3 efter tre spelade perioder. Förlängning väntar. Starkt jobbat Rögle.
- - -
21.32: Nu börjar förlängningen.
- - -
21.34: Oerhört imponerande av Rögle att komma tillbaka i matchen. Snacka om lagmoral. Mycket när 4-3 nu.
- - -
21.35: MÅL! Färjestad gör 3-4, Lee Gorens andra för kvällen. Trist för Rögle som kämpar väl men i alla fall får med sig poäng.
- - -
21.37: Intervju med Rögles Jakob Johansson. Kommentatorn upplyser om att Modo vunnit med 5-0. Johansson ser bister ut. "Vi kommer göra allt på torsdag för att ta tre poäng." Linköping är ju i usel form så chansen finns.
- - -
21.42: DIF-Skellefteå i morgon. På torsdag alltså Rögle-Linköping, Frölunda-Modo och SSK-DIF. Går tåget för Rögle då?
- - -
21.44: Detta kaosinlägg närmar sig sin sista rad. Colorado-Carolina står 2-5 med 31 sekunder kvar. Får se om Dicken är kvar i studion. Kanske kan han sammanfatta kvällen och inspirera till en fin avslutning på dagens LIVE-blogg...
- - -
21.48: "En otroligt underhållande match." säger Dicken om NHL-matchen han nyss sett. "Ett otroligt underhållande blogginlägg", skriver Black Boris om inlägget han just skrev.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fick du nog?
Ringde Greken?

Black Boris sa...

Nä nä, har inte fått nog. Satt bara om formulerade en tanke. Men den blev inte bra

Anonym sa...

Skaffa dig ett liv.