tisdag 24 februari 2009

Inför AIK-Borås

Hemmamatchen i morgon är i princip betydelselös. AIK förlorade dock senast mot Leksand på Hovet och jag tror knappast att man vill gå in i Kvalserien med två raka hemmaförluster i bagaget.

Borås kommer till Stockholm stärkta av tre raka trepoängare. Visserligen har segrarna kommit mot mediokra gäng som Mariestad (h), Huddinge (b) och Bofors (h) men ändå. Laget är helt klart i fin form men befinner sig i ett tabellens mest ointressanta skikt. Liksom Gnaget har man egentligen bara äran att spela för i morgon kväll. Som bäst kan Borås sluta nia i år, som sämst på trettonde plats. Oavsett vilket kan man vara nöjda med sin insats. Man har lyckats med sin målsättning som inför säsongen var att etablera sig i HockeyAllsvenskan.

Den här typen av matcher kan vara urbota trista att titta på. Jag har full förståelse för att många gnagare stannar hemma i väntan på mer kvalitativa kvällar. Själv tycker jag att det finns en charm med betydelselösa hemmaavslutningar. Det kan vara rätt skönt att bara luta sig tillbaka, sucka över Österbergska infall och njuta av Sandbergska anfall. Förresten väntar jag forfarande på att just Mikael Österberg ska göra sitt första mål för säsongen. Det vore onekligen på tiden! Öset har i vinter främst utmärkt sig genom att dra på sig alldeles för många onödiga utvisningar. Med sina 78 minuter i botbåset är han säsongens största svartgula syndare.

- - -
Dagens fniss 1: Lika som lejon



- - -
Dagens fniss 2: En anekdot

Min vän Pucken och hans polare skulle till Borås en gång och se AIK Fotboll spela cupmatch på Ryavallen. Sällskapet oroades av det ihärdiga regnet - kanske skulle matchen bli uppskjuten - varpå man bestämde sig för att ringa till den arrangerande klubben och fråga hur det såg ut. Pucken åtog sig hedersuppdraget, letade upp numret i telefonkatalogen och slog en pling. Efter ett par signaler svarade en (troligen Ellosmunderad) knalle. Pucken gick rakt på sak, presenterade sig kort och frågade sedan: "Hur är vädret i Elfsborg?"

Inga kommentarer: