tisdag 10 februari 2009

Inför AIK-Almtuna (uppdaterat)

I morgon kväll blir det toppmöte på Hovet - Gnaget tar emot HockeyAllsvenskans stora överraskning, Almtuna IS. Och det är en viktigare match än vad många tror. Inte bara för gästerna.

Jag skrev det häromdagen och jag skriver det igen. AIK behöver tre poäng i morgon, annars riskerar fortsättningen och avslutningen av seriespelet bli onödigt spännande. Efter Almtuna hemma väntar Malmö borta, Leksand hemma och Oskarshamn borta. Mardröms-scenariot är fyra raka torskar. Men så illa kan det väl ändå inte gå?

Nej, det borde inte kunna göra det. AIK har varit ruggigt stabila hela säsongen. En enda gång har man gått poänglöst två matcher i rad. I Ljungby och Nybro visade Smålandspöket upp sig från sin mest skrämmande sida. "Bu", sa spöket och "bu" sa Boris. 2-3, 2-3 slutade matcherna. Men sedan dess har Gnaget alltså aldrig förlorat två raka efter full tid.

Man ska ändå komma ihåg en sak. Nästan alla lag brukar, statistiskt sett, ha minst en svacka per säsong. Jag vet att många har gått och väntat på att AIK ska dras ned i en sådan dalgång. Än så länge har den inte kommit och det är bara att hoppas att den fortsätter att lysa med sin frånvaro. Ändå känner jag mig inte helt lugn. Dickens skada gör mig orolig.

- - -

Men det är som Roger Melin så klokt sa i Hockeykväll i måndags: Nu när Dicken är borta blir det upp till andra spelare att kliva fram och ta ansvar. Och det finns olika sätt att möta motgångar och skador. Antingen kan man gräva ned sig och bli nervös (som jag) eller så kan man försöka se möjligheterna (som Roger). Om Gnaget, vilket jag ändå tror och hoppas, klarar sig bra i de närmaste matcherna utan Kapten Dick, då har man ytterligare något att ta med sig in i Kvalserien. Då blir man ännu starkare, ännu tryggare. Det är tur att det är Roger och inte Boris som är general i båset.

Tips: AIK-Almtuna 5-2

- - -

Upsala Nya Tidning har två läsvärda artiklar inför morgondagens drabbning:

"AIK har respekt för Almtuna"

"Henrik Eriksson om sitt gamla lag: Almtuna är så här bra"


© Black Boris

Inga kommentarer: