tisdag 10 februari 2009

Vad är detta?

Nu måste jag erkänna en sak. Givetvis har jag sedan barnsben vetat om att det uppe i skoterland finns en blek kopia till mitt älskade Gnaget. Jag visste att de hade lånat inte bara vårt namn utan också våra vackra färger. Men jag trodde i min naiva enfald att det räckte där.

Med risk för att äventyra mitt rykte som insatt och initierad ska jag nu avslöja min stora okunskap. Det var i samband med att jag höll på att sätta ihop en lista över Sveriges vackraste och fulaste klubbmärken som jag gjorde min fasansfulla upptäckt. Skellefteå har inte bara snott vårt namn och våra färger - dom har ju för fan till och med snott solen (även om den är mer än lovligt ful i sin modifierade form). Det här visste säkert alla om utom jag. Jag bara undrar: När hade någon tänkt säga något till mig?


Skurkaktiga AIK.

- - -
För att hämta mig från denna skakande upplevelse av att ha blivit förd bakom ljuset lyssnar jag på nedan länkade lilla låt. Ja, jag vet den stinker men titeln är både fin och passande. Se det som en väl avvägd passning till skoterraggande skurkar!

4 kommentarer:

Anonym sa...

En förening med samma namn, som dessutom funnits i snart 90 år, som numera spelar på betydligt högre och mer "offentligt synlig" nivå än er, har tydligen smitit omärkt förbi.

Har du noterat förresten att de de flesta AIK-lag kör med svart och gult? och de flesta IFK-lag i blått och vitt?

Black Boris sa...

Jag noterar för fulla muggar, min vän... Och konstaterar ännu en gång att ironi inte faller alla bloggläsare i smaken.

Anonym sa...

I Norrland tror dom att AIK egentligen heter Solna AIK. Man kan liksom inte riktigt förstå hur man bara kan heta AIK.

Införskaffat kvalseriekort nu förresten. Väntar mig mycket specialbevakning härifrån! =)

Black Boris sa...

Danne,

Jag ska göra mitt bästa för att leva upp til dina förväntningar!

:)