söndag 8 februari 2009

Hockeyreportrar tippar, del 3: Marie Hallman, Stockholm City


Frågor & svar

1. Hur ser du på AIK:s chanser att gå upp i Elitserien redan i år?

– Kunde Mora för några år sedan och Rögle i våras så kan AIK. Kvalserien är bara tio matcher och helt utan logik. Det mentala spelet är lika viktigt som hockeyn i sig, det gäller att ha flyt i början för att sedan kunna mala på utan panik. AIK inledde säsongen lite valpigt men nu tycker jag det lyser självförtroende om hela laget och spelet är klasser bättre än det var i premiären. Visst, mycket hänger på Dick Tärnström och målvakterna och det finns några (mest småländska) plumpar i protokollet men jag tycker AIK visat att att man kan lyfta sig som lag ju bättre motstånd (tex Leksand) som man har mött.


2. Om AIK går upp, vad behöver man göra för att klara sig kvar i Elitserien nästa säsong? Hur många spelare behöver bytas ut osv?

– Dick och Heino måste vara kvar. Kedjan med Sandberg, Bergström och Bång funkar kanon. Backar som Liwing och Per Savilahti Nagander (som båda har es erfarenhet) borde klara steget upp. Mattias Beck, Jonas Westerling, Johan Ryno (om han får vara kvar för Detroit) Henrik Eriksson och Tobias Ericsson borde kunna höja sig och vara kvar i laget. Finns säkert fler men allra viktigast är att Roger Melin stannar om det blir elitserien. Han har verkligen fått många av spelarna att lyfta sig ett snäpp redan.


3. Om AIK misslyckas med att gå upp, vad tror du då om lagets möjligheter till nästa säsong? Vilka spelare riskerar man att tappa osv?

– Beror såklart en del på vad det finns för pengar att fortsätta den satsning man har inlett den här säsongen. Finns garanterat elitserielag som slänger lystna blickar på Heino, Sandberg, Bång och Bergström. Omöjligt att svara på om de blir kvar dock, det kan de bara svara på själva.


4. Om du själv fick bestämma, vilka lag spelar i Elitserien nästa säsong?

– Jag hoppas att samtliga tre 08-lag som kan hamna i kvalserien, dvs SSK, AIK och DIF spelar i elitserien kommande säsong. Hoppas även att Brynäs och Modo håller sig kvar där uppe.

Inga kommentarer: