söndag 22 februari 2009

Svartgula ladies leker med Leksand

Klockan 17.00 idag är det nedsläpp i Ritorps Ishall. AIKs damer tar emot Leksand. Allt talar för Gnaget, som den här säsongen vunnit samtliga möten med dalkullorna.

6-2, 8-2 och 7-0 har det blivit tidigare i vinter. En hyfsad segerrad som bidragit till en svartgul topplacering i tabellen. Efter 18 spelade omgångar leder AIK Riksserien på 41 poäng. Dagens motståndare Leksand är sist med nio (9) ynka pinnar. Gnagets målskillnad är imponerande, 84-39. Leksands dito är mindre bra, nästan den omvända faktiskt, 37-81.

Annars handlar det egentligen bara om två lag i Riksserien i år. AIK och Segeltorp är överlägsna i tabelltoppen och Gnaget leder serien tack vare sin fina målskörd. Närmaste konkurrent, trean Brynäs, har i sammanhanget blygsamma 24 poäng. Därefter skuggar fyran Modo och femman Linköping på 22 poäng vardera. Leksand är med andra ord seriens strykflicka.

I poängligan är det också AIK i topp. Landslagsstjärnan Maria Rooth (bilden) snittar två poäng per match. På 18 spelade matcher har hon gjort 16 mål och 20 assists. 41-12 i plus/minus är minst sagt bra. Segeltorps Erika Holst är tvåa i poängligan, 15+17 på 15 matcher. Trea är AIKs Isabella Jordansson (född 1991) med 26 poäng.

Liksom herrarna i HockeyAllsvenskan utmärker sig Gnagets damer i boxplay. Endast 7 insläppta mål på 88 numerära underlägen ger 92,05 %. Det är inte dåligt. Lägg därtill 4 gjorda mål framåt i nämnda spelmoment och ni fattar vad jag menar: Gnagets damer är täta och effektiva!

- - -
En tabell toppas av Leksand, nämligen publikligan. Föga överraskande kanske, Lekand är ju kända för sina trogna hockeysupportrar. Och 1501 åskådare låter väl inte så pjåkigt? Om det nu inte vore för att siffran täcker den sammanlagda publiken under säsongens 10 hemmamatcher. AIK är näst sist i publikligan och snittar blygsamma 104 åskådare per hemmamatch. Å andra sidan drar man överlägset mest folk på bortaplan, 158 betalande i snitt. Lägger man ihop hemma- och bortamatcher är det faktiskt AIK som toppar den totala publikligan med 134 åskådare per match.

Vad är det vi gnagare brukar säga? Just det - Vi är överallt!


Får Maria Rooth och AIK jubla över tre nya poäng idag?

All statistik som nämns i detta inlägg är hämtad från Svenska Ishockeyförbundets officiella hemsida.

Inga kommentarer: