fredag 20 februari 2009

Svartgula fantomer tog andan ur gastkramande vålnad


Ghost Busted!

Smålandsspöket är definitivt besegrat och bortjagat. De svartgula hockeykrigarna visade ingen rädsla, ingen skräck, ingen pardon när de i kväll, en gång för alla, tog musten ur gasten.

Anförda av spökjagare nr 21, Christian Sandberg, tryckte Gnaget gasen i botten från start. Sandbergs 1-0 kom redan efter 2.41. Sedan följde tvåan (Löfberg), trean (Beck) och fyran (Sandberg igen) av bara farten. 4-0 efter 13.59 - Rena rama Leksandtakterna! Hemmalaget Oskarshamn fick visserligen in en reducering blott 33 sekunder efter AIK:s fjärde mål men vad gjorde väl det? Efter 16.31 satte nämligen Tobias Ericsson Gnagets femetta och därmed var Smålandsspöket rejält sargat, sårat och surt. "Buhu", grät det i ett larmande snyftskrik som signalerande pausvila.

- - -
Andra perioden gav varken mål eller spökerier. Spökjägare Sandberg skrämdes dock så smått genom att dra på sig en utvisning efter endast 28 sekunder. Allt medan Smålandsspöket satt och surade i en skrubb.

- - -
I tredje hände inte heller så mycket. Precis som i föregående period drog spökjägare Sandberg på sig två minuter i syndabåset efter exakt 28 sekunder. Det numerära underläget klarades i sedvanlig svartgul ordning ut med bravur och sedan spelade Gnaget av matchen. Oskarshamn fick in ett tröstmål efter 13.56 men sedan visade Gnaget prov på fint powerplay också. I spel fem mot fyra satte Rasmus Ericssons sista spiken i Smålandsspökets kista. Tid:17.21.

- - -
Smålandsspöket syntes över huvudtaget inte till denna gnagiska kväll. Enligt mitt medium, Madam Bergin Malhagen, ryktas det dock redan vara på väg till Jönköping. Tydligen räknar Smålandsspöket med att gasta i Kinnarps arena nästa säsong. Madam Malhagen, som är både synsk och hockeytokig, siar svartgula skräckresor till HV-land inom en snar framtid.

- - -
Dagens fniss:
Min vän Greken "den galne gamblern" har återigen levt upp till sitt epitet. I kväll satsade han stenhårt på säker hemmaseger. Greken tror liksom jag på spöken och med tanke på hur det har sett ut tidigare i Småland tänkte han väl att saken var klar. Men det var den alltså inte. Ännu en torsk för min glennifierade* vän alltså.

*En glennifierad person är en som drabbats av generande gråhårighet i relativt unga år.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det blev inte så! För min älskade gjorde fel. Min älskade spelade på AIK fast jag sa till henne att hon skulle spela på spöken. Hon vet att jag inte kan tippa förlust för våra svart gula krigare.Hon kanske visste något som inte vi visste att spöket skulle besegras i kväll. Så det vart en dubbel vinst i kväll. Framåt stolta AIK.

Black Boris sa...

Haha. Dagens andra fniss. Bakom varje galen Grek står en klok och förståndig kvinna. Blev det bra ödds?