fredag 13 februari 2009

Redhawks revansch

aik


Malmö har som alla vet ryckt upp sig rejält sedan den ena stjärnan efter den andra flyktat krisklubben. Fyra friska segrar i näst intill felfri följd har det blivit, varav en efter förlängning. Och hemma i Percys lyxbygge har det blivit tre trevliga tre-poängare på raken.

Kamp, kramp och kvalseriekaraktär
Jag ser verkligen fram emot kvällens match. Hemmalaget har precis allt att spela för i kväll och Gnaget har chansen att definitivt säkra kvalserieplatsen. Med andra ord kan vi räkna med en tuff och spännande tillställning. Kvällens match blir även ett bra test inför stundande utmaningar för de svartgula. Räkna alltså med kamp, kramp och kvalseriekaraktär.

För bara ett par veckor sedan såg Malmö Redhawks ut som ett sönderrostat, sjunkande skepp. Drömmen om Elitserien låg i spillror och lagbygget krackelerade. Sprickorna i muren spacklades dock igen av ett gäng motiverade juniorer. Laget blev ett lag och Percy tog nya tag. Plötsligt ser Malmö ut som en playoffkandidat med goda chanser att nå Kvalserien. Väl där, om de når dit, bör man väl inte kunna utmana men man ska aldrig säga aldrig.

Lite statistik
På den suveräna sidan hockeyplock.se tar jag en titt på den inbördes statistiken lagen emellan. AIK har haft minst sagt svårt borta mot Malmö på senare år. Sex raka torskar talar sitt tydliga språk. Hemma på Hovet senast blev det visserligen seger för Gnaget men överlag har det varit tunnsått med svartgula poäng mot Percys pågar.

Inte sedan säsongen 2001/02 (Elitserien) har AIK haft plusstatistik på Malmö. Den gången blev det sju poäng av tolv möjliga. Detta kan exempelvis jämföras med fjolårssäsongen då det för Gnagets del blev tre raka nollpoängare mot Rödhökarna. Hittills denna säsong står lagen på varsin seger och 3-3 i målskillnad.

- - -

För er som missade inslaget om AIK i senaste Hockeykväll finns ingen anledning att misströsta. Se här bara vad farbor Boris levererar på sin finfina blogg...



- - -

Dagens fniss:

Inga kommentarer: