fredag 20 februari 2009

En småländsk spökhistoria

I det snåla och snikna landskapet Småland fanns det fyra allsvenska hockeylag. Det ena var snålare än det andra. Det tredje var sniknare än det fjärde. Förutom att de alla var snåla, snikna och småländska hade de ytterligare en sak gemensamt: De var alla lierade med ett spöke.

Smålandsspöket kallades denna vålnad, som förutom att den vandrade igen, igen och igen, hade specialiserat sig på att skrämma upp svartgula stockholmare. Var gång de stockholmska hockeykrigarna kom på besök till Småland höll sig spöket framme och gastade, varpå de svartgula alltid chockades så svårt att de ständigt och jämt tvingades lämna Småland lottlösa och modfällda. Allt medan de snåla och snikna Smålandslagen lurigt skrockade över att återigen ha sluppit dela med sig av sina poäng.

En gång hade de svartgula sånär lyckats jaga bort Smålandsspöket för gott. Det var i den hemsökta orten Ljungby, belägen i landskapets sydvästra hörn, som händelsen utspelades. Hemmalaget Troja såg länge ut att gå emot en klar förlust. De svartgula hade samlat mod och energi och trodde sig ha målat in spöket i ett hörn. Då, med bara minuter kvar att spela, vaknade plötsligt Smålandsspöket till liv och började väsnas. 0-2 blev hastigt och olustigt både 1-2 och 2-2. Matchen gick sedan till förlängning och straffar. Då klev äntligen de svartgulas ståndaktiga Kapten Dick fram och fixade svartgul bonuspoäng på spökets bekostnad.

Man skulle därmed kunna tro att den småländska spökhistorien var över och passé. Men icke sa Nicke. Efter det gruvligt spännande straffavgörandet i Troja har Smålandsspöket hunnit med att, på typiskt spökmanér, gå igen. En kall och mörk kväll i Nybro i slutet av januari skrämde spöket återigen slag på de svartgula och sedan dess sägs det ha legat på lur i en nedsläckt hall i Oskarshamn. I kväll planerar det sin stora show. Smålandsspöket vet att de svartgula är skadeskjutna och sårbara, det är nu som det ska sätta in sista stöten. De sargade stockholmarna vet vad som väntar. Det gäller att vara på tårna. Spöken är inte att leka med.


Hemsökta trakter där Smålandsspöket har slagit till.

Dagens låt:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snygg story Boris, Smålandsspöket är lömskt. Det är kul att läsa din blogg trots att jag tillhör skaran som håller på Leksand men jag vill ju att våra lag möts i högsta serien framledes.

Black Boris sa...

Tack för berömmet Anonym! Smålandsspöket ser ut att få stryka på foten i kväll. 5-1 just nu till Gnaget.

Jag finner själv stort nöje i att läsa bloggar av motståndarsupportrar. Antar att du delar min uppfattning om att www.jamtleksing.blogspot.com är en av de bästa i gamet :)