tisdag 17 februari 2009

Skador i Gnaget inför seriefinalen

I morgon är det äntligen dags för säsongens tredje möte mellan HockeyAllsvenskans två bästa lag. Leksand har revansch att utkräva efter två raka nederlag mot Gnaget. AIK å sin sida vill nog mer än gärna bibehålla sitt psykologiska övertag inför Kvalserien.

AIK kommer till spel utan Dick Tärnström, som vilar fram till Kvalserien. Det är säkert klokt av General Melin och kompani att spara på lagkaptenen. Frågan är dock om Gnaget klarar av att stå emot Leksands starka offensiv utan sin försvarsklippa, särskilt som man förutom Dicken saknar både Per Svalahti-Nagander och Fredrik Carlsson. Lägg därtill fjärdelinans center och defensivspecialist David Engblom på skadelistan och det ser rätt mörkt ut för svartgult. Det har sett rörigt och oroligt ut på sistone, både i Malmö senast och hemma mot Almtuna för en vecka sedan. Förhoppningsvis får Gnaget ordning på de nya backparen och kanske kan Jamie Milam visa andra takter än hittills. I annat fall kan det gå riktigt illa i morgon.

Det känns som att seriefinalen kan sluta lite hur som helst. AIK kan mycket väl ta sin tredje raka Leksandskalp. Masarna är sårbara när de utsätts för tryck. Kan vi dessutom hålla pucken utanför eget slott så blir det nog bra. Men om Leksand får en bra start och om Gnaget får jaga puck runt egen kasse, då blir det jobbigt. Det kan faktisk mycket väl bli stortorsk i morgon. Leksand har gjort tvåsiffrigt hela sex gånger den här säsongen (vilket ju är helt sanslöst egentligen) och när de väl får spinn på spelet är de extremt svårstoppade. Tvåsiffrigt ska det givetvis inte behöva bli men sex-sju mål i baken är verkligen inte omöjligt.

Men jag ska försöka att inte vara negativ. AIK är Sveriges överlägset bästa hemmalag den här säsongen och det om något talar för oss i morgon. Publikstödet kommer att vara enormt och om gästerna blir lika skärrade som senast kan vi gnagare på läktaren bli den avgörande faktor som bär Gnaget ända fram till vinst. Hoppas på god stämning, stabilt spel och Sandberg, Bång och Bergström i bästa form. Hoppas också på en trevlig förmatch mellan veteranlagen. Själv ser jag mest fram emot att återse min barndomsidol, Per-Erik Eklund. Tyvärr spelar han för fel lag men det gjorde han senast jag såg honom också. Per-Erik Eklund i Leksand... Fy!

- - -

Rögle känns i princip klara för kvalspel nu. Storförlust mot Luleå i går kväll och idag har DIF och Modo chansen att rycka i botten. Före säsongen var de flesta experter överens om att Rögle skulle bli ett bottenlag. För en gångs skull tycks de ha tippat rätt...

- - -

Dagens fniss:


Fnisstips: Mr Madhawk

Inga kommentarer: