lördag 21 mars 2009

Rögle på fall, del 1

rögle


Efter den förlösande segern hemma mot Leksand senast känns det riktigt spännande att se AIK ta sig an Rögle på bortaplan. Ängelholms stolthet är storfavoriter inför mötet men jag är säker på att Gnaget kan skrälla.

Rögle har fått en angenäm start på Kvalserien. Tre raka segrar, varav de två senaste trepoängare. I premiären borta mot Växjö blev det seger efter straffar. Två av Rögles tre segrar har kommit på just bortaplan och det är intressant med tanke på att laget inför kvalet spelade 18 raka bortamatcher i Elitserien utan att vinna. Självklart är det stor skillnad att bortaspela mot Växjö och Västerås jämfört med Linköping, HV71, Modo m.fl. men ändå. Tror inte att Rögle kände sig alltför säkra inför Kvalseriepremiären.

Nu har man fått upp ångan och inför söndagsmötet med Gnaget är laget förstås fulladdat med självförtroende. Förhoppningsvis har Rögle vaggats in i lite falsk trygghet. Kanske har man slagit sig så smått till ro efter den fina inledningen och börjat slappna av lite grann. Det skulle passa AIK bra. Gnaget behöver verkligen en seger i Ängelholm. Minst en poäng tror jag är nödvändigt om vi ska våga fortsätta tro på elitserieavancemang. Många omgångar återstår förstås men att ligga sju poäng efter Rögle med sex matcher kvar att spela skulle kännas sådär.

AIK har inlett Kvalserien på ett hyfsat sätt. Premiären hemma mot Västerås blev en flopp men sedan dess har det sett rätt bra ut. I Södertälje var vi värda minst två poäng och mot Leksand blev det som alla vet full pott. Jag är övertygad om att såväl spelare som ledare ser fram emot fortsättningen med tillförsikt och längtan. Jag tror det passar Gnaget bra att slå ur underläge. Man har ett ungt hungrigt lag som bara blir bättre ju fler matcher på den här nivån man får i benen. Och på söndag får man verkligen chansen att visa vad man går för.

Tabelltoppen ser efter tre omgångar ut som de flesta förväntat sig. Än kan dock mycket hända. Jag tror inte att både SSK och Rögle står pall hela vägen. AIK är i nuläget, med Leksand smått avsågade, det lag som har störst chans att spränga sig in mellan de två förhands-favoriterna. Gnaget var värda segern i senaste bortamatchen mot Södertälje - Nu tar vi den mot Rögle istället! Det kommer bli tätt och tufft, rivit och slitigt och fruktansvärt spännande. Precis som det ska vara alltså. Som vanligt kommer jag att ha ont i magen från första nedsläpp till slutsignal. Jag tröstar mig med att jag knappast lär vara ensam.

Inga kommentarer: