måndag 16 mars 2009

Solna AIK?

Att det finns både en och annan skoterraggande Skellefteå-supporter som tror att de håller på AIK är ingen nyhet. Att vissa av dem tror att det finns ett lag från fjollträsk som heter Solna AIK är också känt. Det hade inte behövt vara så mycket att bry sig om...

...om det nu inte vore för att även etablerade sportjournalister numera sprider okunskapen på bästa sändingstid. Senast i raden av felsägande spån är TV4-kommentatorn Johan Edlund. Igår sa han Solna AIK inte mindre än tre gånger i direktsändning. Det gör mig upprörd. Säger man Solna AIK i TV har man ingenting där att göra. Någon jävla kvalitet måste man väl ändå ha rätt att kräva.

- - -
Nästan lika pinsamt är det att höra Glenn Strömberg (som annars är så bra) kalla Man United för Manchester och bara Manchester gång på gång på gång i Viasats sändningar från Champions League. Men det är en annan femma och det här är varken en fotbolls- eller United-blogg. Men ändå, pinsamt är det.

- - -
En annan intelligent herre som huserar i diverse mediekanaler är den gamle stofilen Leif Boork. I går menade Boorken att de AIK-supportrar som kastade in snus på banan gjorde det för att "de är smarta". Snuskastarna ville helt enkelt ha ett avbrott i spelet i samband med att Gnaget blev en man mindre på isen. Enligt Boork alltså.

Boork är sedan länge känd för sina genomkloka inlägg. Minns för ett antal år sedan då Mario Lemieux gjorde bejublad succecomeback i Pitsburgh Penguins. Enligt Boork var alltihop en PR-kupp. Motståndarna lät helt enkelt den gode Mario ösa in poäng för att marknadsföra ligan. Egentligen var Lemieux slut, passé och medelmåttig. Enligt Boork alltså.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår inte riktigt din upprördhet om att en reporter på TV4 kallar AIK för Solna AIK. Som du skriver så kallar alla "etablerade sportjournalister" ska kalla föreningen för AIK och det gör de. TV4 har aldrig haft några sportjournalister, de ha en sportavdelning fylld med pajaser som är mer intresserade av att synas i TV än att vara bra reportrar så varför så upprörd?

Black Boris sa...

"TV4 har aldrig haft några sportjournalister, de ha en sportavdelning fylld med pajaser som är mer intresserade av att synas i TV än att vara bra reportrar så varför så upprörd?"

Är inte detta något att i så fall vara upprörd över? Om en av Sveriges mest inflytelserika sportredaktioner egentligen är en cirkus där den ena clownen försöker bräcka den andre, ska jag som sportintresserad då inte reagera?

Jag tolkar nog din kommentar som att du egentligen delar min upprördhet. För inte vill vi väl överlåta den rikstäckande sportbevakningen åt ett gäng egocentriska pajaser?