torsdag 19 mars 2009

"In Sweden we call it a kick"

aik
Leksand sparkar sina tränare efter tre inledande förluster i Kvalserien. Störtlöjligt, pinsamt och bedrövligt, säger jag. Som om det var tränarnas fel att laget gått på pumpen mot SSK, Rögle och AIK.
Nu väntar fyra på pappret lätta matcher för dalmasarna. Räkna med att tidningarna avslöjar Ny Tränare-effekt om resultaten blir de förväntade, dvs. att Leksand vinner fyra raka. Saken är ju den att laget bara ska vinna över Växjö och Västerås, oavsett tränartrojka. Men Kempe och Jonsson får nu bära hundhuvudet medan spelarna som underpresterat får chansen till upprättelse.
Med tanke på att Leksands sportchef, Mikael Lundström, så sent som i går kväll klagade över lagets forwards, bör han väl i konsekvensens namn ta ifrån Pelle Prestberg kaptensrollen. Prestberg om någon har underpresterat i Kvalserien, igår utmärkte han sig främst genom att besöka utvisningsbåset i parti och minut.
I hockeyns värld, där spelarna behandlas som små barn och där tränarna alltid bär skulden för spelarnas misslyckanden, är det förstås rätt att Kempe och Jonsson sparkas. Barnen kan ju inte klandras för att deras föräldrar inte har vett att sätta gränser. Och hockeyspelarna kan väl inte klandras för att tränarna är opedagogiska i sitt ledarskap.
Det finns ett ord för att beskriva cirkusen i Leksand: Trams!

Inga kommentarer: