lördag 14 mars 2009

Det kunde börjat bättre...

Det blev ingen vidare premiärkväll på Hovet i går kväll. Torsk i förlängning och en ynka poäng. Besvikelsen var givetvis stor bland oss hoppfulla gnagare men det finns ingen anledning att gräva ned sig än.

Jag har varken tid eller lust att skriva någon längre matchrapport. Det kan andra och mer välbetalda skribenter ägna sig åt. Jag nöjer mig med att sammanfatta fredagskvällen i ett antal bittra punkter:
  • Gnaget kom till spel utan Daniel Bång - Gahn ersatte i förstakedjan utan att glänsa,
  • Heino darrade betänkligt vid 0-1-målet och gav sånär bort ytterligare en kasse i andra perioden,
  • Jamie Milam var mer än lovligt yr - bänken nästa?
  • AIK fick inte stopp på Västerås poängkungar - Arlbrandt och hans vänner snurrade understundom friskt,
  • Gnaget vann skotten med 46-14 men lyckades ändå inte göra fler mål än gästerna,
  • Västerås nummer 80 tilläts grisa i tre perioder. I tredje fick han med sig Dicken på 2+2 trots att Gnagets kapten tydligt visade att han överhuvudtaget inte var intresserad av att slåss,
  • Boris fick ett antal barnsliga vredesutbrott i samband med ovan nämnda griseri,
  • Greken glömde gurkan.
- - -
En sak är säker: Västerås gjorde allt rätt igår. Laget kom till Stockholm med en tydlig matchplan. Denna följde man till punkt och pricka. Man spelade effektivt bortaspel, försvarade sig väl, och så hade man det där extra lilla flytet som krävs för att en underdog ska vinna över en hemmafavorit. AIK sköt visserligen mycket och ofta, men skotten kom för det mesta ur svåra lägen. Gnagets brist på skärpa i kombination med en motståndarkeeper i storslag gav en i mina ögon rättvis bortaseger.

Missförstå mig rätt; AIK borde ha vunnit matchen som den såg ut. Men gör man inte mål på sina chanser samtidigt som man bjuder på skitmål bakåt, då vinner man inte matcher på den här nivån. Västerås gjorde vad man skulle, det gjorde inte Gnaget. Domarens insats lämnade en hel del i övrigt att önska men jag tänker inte skylla förlusten på honom. Domslut kommer och går under en säsong och i slutändan brukar det jämna ut sig. Det man inte kan förändra får man lov att acceptera. Även om det kan vara jävligt svårt mitt i stridens hetta.

- - -
Gurkan smakade oväntat salt i går och den gav en bitter eftersmak. Nu gäller det att illa kvickt skaka av sig besvikelsen, kasta bort bitterheten och gå vidare. I morgon spisas kringlor i Södertälje. De är inte gratis men de smakar gott när man väl har dem i sin hand. Nio omgångar återstår och AIK har allt att spela för. Vi ska tillbaka!

1 kommentar:

Anonym sa...

"Boris fick ett antal barnsliga vredesutbrott i samband med ovan nämnda griseri,"

du var inte ensam. har inte flippat så på en domare sen..... Almtuna borta för ett par säsonger (godkänt mål efter avblåsning).