söndag 22 mars 2009

Rögle på fall, del 3

Gårdagens inlägg inför Rögle-AIK innehöll en halvsanning. Henrik Eriksson har spelat i både Leksand och Rögle och känner därmed dessa klubbar väl. Men den gnagare som bäst känner till dagens Rögle är utan tvekan Christofer Löfberg.


Löfberg, som spelat junorhockey i AIK, har i tur och ordning representerat Djurgården, Huddinge och Rögle som A-lagsspelare. Förra säsongen spelade han för Rögle i HockeyAllsvenskan och gjorde bra ifrån sig. Det blev 22 mål och 12 assist på 42 matcher och Löfberg bidrog i allra högsta grad till att Rögle tog steget upp i Elitserien. När Rögle inför denna säsong förstärkte laget blev konkurrenssituationen tuff för Christofer och ett par andra spelare. Efter endast 15 matcher (och två mål) lånades Löfberg ut till AIK, som var i behov av målglada forwards.

Löfberg gjorde A-lagsdebut i Gnaget den 31 oktober 2008. Borås stod för motståndet och Hovet var arenan. Matchen slutade 2-0 till AIK och Löfberg spelade samman med Henrik Eriksson och Mattias Beck. Det blev inga poäng den gången men väl två minuter i utvisingsbåset. Sedan dess har det blivit 5 mål och 5 assist i den svartgula tröjan för Löfberg som ofta suttit bänkad eller fört en undanskymd tillvaro i tredje-/fjärdelinan. Lånet har alltså knappast varit någon succé, vare sig sett ur gnagisk eller löfbergsk syvinkel. Gnagets nummer 10 känns i första hand som en komplementspelare som jobbar hårt för laget. Särskilt målfarlig kan man knappast påstå att Löfberg varit hittills.

Kanske kan det lossna i dag mot klubben som lånade ut honom. Löfberg bör om inte annat vara ruggigt motiverad att visa vad han kan. Jag blir inte förvånad om vi ser 10 Löfberg i målprotokollet i Lindab Arena. Det vore väl om inte annat passande. Revansch? Nja. Upprättelse? Tja. Förlösande? JA! Christofer Löfberg har visat tidigare att han kan göra mål men det är ett tag sedan senast. Nu när det gäller som mest är det tid för en målskytt att kliva fram. Skjut Löfberg, skjut!


Christofer Löfberg. Då i Rögle, nu i AIK.

- - -
SVT:s Sydnytt rapporterar om Rögles ekonomiska läge inför matchen mot AIK. Intressant, inte bara för Röglefans. Miljoner står på spel.



- - -
Dagens fniss:
Rögles läkare heter Ioannis Kostogiannis. Vad ska min vän Greken säga nu?

Inga kommentarer: