tisdag 5 januari 2010

No ghost host

Mot Troja - host host - borta brukade vi komma till korta. Så är det inte längre. Numera - harkel - vinner vi i Ljungby. Vi kommer inte till korta längre för vi har en Ryno - host host - som är lång och en Bång som - ursäkta mig - det säger pang, tjoff, tjong om.

¤ ¤ ¤

Ding dong, gong-gong
Bring him in - Daniel Bång

¤ ¤ ¤

Igår kväll såg jag visserligen inte fighten med egna ögon men jag hörde den, eller... jag hörde i alla fall om den. Sveriges Radio Kronoberg direktsände från Sunnerbohov via webben och det var ofantligt spännande att vara lyssnare. "Jag får vara era ögon", sa kommentatorn vid ett tillfälle. Snacka om sanning med modifikation. Ett tag undrade jag om jag hade blivit blind.

Under hela matchen satt jag som ett frågetecken vid min internetmaskin. Vad snackar gubben om? Vilka är det som har pucken nu då? Det var liksom svårt att se saker och ting framför sig. I princip lyckades kommentatorn förmedla synen av en rink, ett gäng spelare från olika lag och en puck. Resten fick man mer eller mindre lista ut själv.

"Bergström kan starta en kontring för AIK", sa kommentatorn vid ett tillfälle, bara för att tre sekunder senare konstatera: "Och det är ännu en mycket bra räddning av Christopher Heino-Lindberg i AIK-kassen." Sedan hostade han lite grann, harklade sig, sa förlåt för hostigheten och begav sig åter in i dimman... Vilket äventyr!

Det är som jag alltid har sagt: Det finns ingenting som är så spännande som att lyssna på hockey på radion.

¤ ¤ ¤

Ryno blev alltså tvåmålsskytt mot Troja. Han tycks av någon märklig anledning trivas som allra bäst i Sunnerbohov. Tre av Rynos fem kassar denna säsong har kommit just där. Blir det islossning nu eller får man vänta en sisådär fem-sex-tretton matcher på nästa Rynostrut?

¤ ¤ ¤

Enligt gårdagens officiella skotträknare sköt hemmalaget hela 64 skott på AIK:s mål. Den siffran har jag lite svårt att ta på allvar. Men det förstås, Troja kanske ville utmana seriens skottvilligaste lag. Eller så trodde smålänningarna att det delas ut skottpengar i HockeyAllsvenskan. Jo, men vi menar, se på AIK som är så rika...

¤ ¤ ¤

Nåja. Sist men inte minst vill jag ta tillfället i akt och hylla alla AIK:are som på ett eller annat sätt hjälpt till att rädda klubben i våra hjärtan. Är det några som är värda stående ovationer på Hovet i morgon så är det vi!

1 kommentar:

Greke sa...

Ja då får vi väl göra det i morgon min vän. The Grek is back