fredag 1 januari 2010

Kristallkulan


Rosa Bladets krönikörer har som vanligt kring nyår gluttat i sina kristallkulor. Vad de såg kan ni läsa om här. Jag går i deras spår och spår lite jag med.
Sportåret 2010 enligt Boris...
Hur går det i OS?
Det går inget vidare. AIK deltar inte och tar därför inte en endaste sketen medalj. Guld är bara att glömma. Damkronorna (med ett par gnagiska ladies i truppen) besegrar visserligen Kanada i semifinalen men i guldmatchen drabbas laget av frossa och det blir fiasko mot de finska fruntimren.
Vilka vinner Elitserien i hockey?
HV71 vinner. De är Sveriges bästa lag för närvarande och lär fortsätta vara det ända fram till slutspelet. Väl där åker de ut i semifinalen mot uppstickaren Modo. Per Ledin lyckas i samband med andra bortamatchen i Ö-vik reta upp hemmapubliken så till den milda grad att det krävs poliseskort för att få killen helskinnad därifrån. "Nu är råttet mågat", skriker Ledin efter att ha fått ett paket messmör kastat i ansiktet.
Vilka vinner Champions League?
Det gör Barcelona. Zlatan avgör med en bicykleta från 35 meter. Han firar målet med att dra av sig tröjan och får därmed sitt andra gula kort. I höstens upplaga stöter Barca på patrull redan i gruppspelet. Man slutar trea i grupp C, två placeringar efter sensationslaget AIK. Martin Mutumba gör två mål på Nou Camp och snart vet hela världen vad en dubblish är.
Vilka vinner VM i fotboll?
Grekland. Laget krossar Sydkorea och Nigeria i gruppspelet, 1-0,
1-0. Mot Argentina förlorar man med 0-7 men Greken som har tippat torsk med minst två mål jublar. I slutspelet slår Grekland sedan i tur och ordning Frankrike, England och Brasilien innan man i finalen vänder ett 0-3-underläge mot Tyskland till seger med 4-3. Under hela denna märkliga VM-turnering drabbas Greken av så många barnsliga vredesutbrott att hans hemkommun beviljar gamblern förtur i förskolekön.
Vilka vinner SM-guld i fotboll?
Mjällby. Nä, skämt åsido, han har ju faktiskt lagt dojorna på hyllan. AIK vinner givetvis. För andra året i rad - Dubblish!
Världens bästa fotbollsspelare 2010?
Martin Mutumba.
Vem får Sportbladets Guldbollen 2010?
Martin Mutumba. Ännu en dubblish!

Snabbissvaren:
Vilka vinner Premier League?
– Manchester United.
Vilka vinner La Liga?
– Ingen anng. Och ärligt talat, vem bryr sig?
Vilka vinner Stanley Cup?
– Washington Capitals.
Vinner någon svensk en Grand Slam-turnering i tennis?
– Ja, Söderling tar hem Wimbledon.
Vilka vinner damallsvenskan?
– AIK.
Är Erik Hamrén förbundskapten för Sverige den 31 december 2010?
– Ja, trots att 9 av 10 gnagare ägnar hela hösten åt att skandera "AVGÅ HAMRÉN!".
Drömlöpet 2010:
AIK tillbaka i Elitserien!

2 kommentarer:

Anonym sa...

OK, träningsvärk i magtrakten redan den 1/1... Bra jobbat...

Adam K sa...

Hehe Per Ledin, jojo där ser man.
Själv tror tvärtom, att Ledin retar gallfeber på Foppa, Lance tar hande om hinote, Laine rundar Timander + Johan Davidsson överglänser Sundström!=)