tisdag 26 januari 2010

Löven borta

Björklöven borta är en match som AIK naturligtvis bör ha goda chanser att vinna. Men känslan är som alltid inför en bortafight, man vet aldrig vad man kan förvänta sig. Löven brukar ställa till besvär för oss i sin hemmahall. Senast i oktober fick vi stryk med
1-2. Förra säsongen vann vi en match (2-1) och förlorade en (2-3). Säsongen 2007/2008 torskade vi det enda mötet i Umeå (2-5). Historiken och statistiken talar alltså emot Gnaget.

Men, men. AIK kommer till Umeå Arena med gott självförtroende. Åtta segrar på de senaste nio omgångarna talar sitt tydliga språk: Gnaget är ett topplag. Björklövens facit på sistone är sisådär. Laget varvar fina skalper med mindre imponerande resultat. Den 12 januari slog man Leksand i sudden. I senaste hemmamatchen föll man mot Örebro. Björklöven är kanske inget bottenlag men heller inget playofflag. Ett ingenmanslandslag skulle man kanske kunna säga.

¤ ¤ ¤

Jag tror på en målsnål tillställning där det lag som presterar bäst i powerplay och boxplay vinner. Spelet får egentligen se ut hur fan som helst så länge AIK grejar tre poäng. Det skulle kännas tryggt och bra om vi kunde behålla avståndet ner till Växjö och Mora.

Tips: Björklöven - AIK 1 - 2
Mål: Bång och Ryno

Inga kommentarer: