lördag 23 januari 2010

Sviten sprack

AIK är inte oslagbara. Om nu någon hade trott det. Igår sprack segersviten och det är klart att det kändes lite surt. Särskilt som vi tappar en tvåmålsledning - igen! Men AIS är en jobbig motståndare, inte minst i Gränbyhallen. Det är inte bara Gnaget som gått på pumpen där i höst/vinter.

Trots gårdagens torsk ser det bra ut för AIK. Inför Västerås hemma (5/1) skrev jag så här:
Efter morgondagens drabbning väntar en tung serie matcher:

Växjö (b)
Bofors (h)
Borås (b)
Leksand (h)
Almtuna (b)

Jag vill ha minst 12 poäng på de kommande 6 omgångarna. Västerås hemma ska vi vinna. Växjö borta blir givetvis svårt. Pessimistiskt tippar jag max en pinne där. Bofors hemma är en trea. Borås borta bör vara en trea men brukar inte bli det. Jag tippar med hjärtat och säger minst 2 poäng till Gnaget. Leksand hemma? 3 poäng. Almtuna borta? Svårt, mycket svårt. Men vi tar minst en pinne. 12-13 poäng är godkänt, 14-15 är VG, 16-18 är MVG.
Nu vet vi hur det gick. Det gick rätt bra. Jag ville ha minst 12 pinnar och fick 14. Som väntat blev bortamatcherna tuffast. Gnagets betyg för de 6 senaste omgångarna blir trots gårdagens nolla Väl Godkänt.

¤ ¤ ¤

Vårt powerplay tycks emellertid bara bli sämre och sämre. Det börjar bli irriterande. Ska AIK ha en chans i kvalserien måste PP-spelet upp ett par snäpp. För närvarande är det statiskt och fantasilöst. Melin har medvetet gått runt på mycket folk i både PP och BP så här långt. Tanken tycks ha varit att inte slita på folk i onödan, samtidigt som man vill ha så många spelare som möjligt delaktiga i matcherna. Ett sympatiskt tänk men inte särkilt vägvinnande. Nu när säsongen har gått in i ett avgörande skede tycker i alla fall jag att det är dags att strama upp formationerna. Vårt PP måste helt enkelt bli giftigare. Slut med socialhockeyn alltså!

¤ ¤ ¤

Växjö tycks mer än lovligt under isen. Igår föll man sånär hemma mot Västerås. Västerås!

1 kommentar:

HansJohan sa...

Vill läsa dina tankar om Laraque!