lördag 30 januari 2010

I valet och kvalet

I morgon är det match igen och egentligen borde jag verkligen se fram emot den. Men det gör jag inte. Just nu är det väldigt svårt som AIK:are att fokusera på det som händer på isen. Det är ju inte längre där saker och ting avgörs. Spelet på isen överskuggas av spelet vid sidan om.

Det bästa som kan hända just nu är att förbundet snarast ger besked i KHL-frågan. Får vi gå vidare eller får vi det inte? Om förbundet svarar ja måste AIK kalla till ett nytt medlemsmöte så fort som möjligt. För närvarande är situationen smått absurd, för att inte säga ohållbar.

¤ ¤ ¤

Om förbundet ger sitt godkännande och om AIK:s medlemmar säger ja till KHL ser jag det som en självklarhet att vi inte deltar i kvalserien. Det vore fullständigt orimligt om AIK tilläts ta upp en av platserna där. Det handlar för AIK:s del inte om att välja mellan Elitserien och KHL, det handlar om att välja mellan det svenska seriesystemet och KHL.

Ponera att det var Malmö som satt i förhandlingar med KHL. Tänk om de agerade på samma sätt som vi gör just nu. Finns det någon AIK:are som på allvar tror att han eller hon skulle acceptera ett förfarande som nu förespråkas av vissa svartgula, dvs. att vi ska hålla två dörrar öppna samtidigt? Om vi missar Elitserien så drar vi. Om vi går upp så stannar vi. Nej, skulle inte tro det.

¤ ¤ ¤

Ingen vet idag vad ett ja eller ett nej till KHL kommer att innebära på sikt. Men AIK:s medlemmar måste bestämma sig. Antingen är vi för eller emot. Vad vi än beslutar oss för att göra är det faktiskt upp till oss att hantera konsekvenserna.

2 kommentarer:

Cool Lines sa...

Så klokt formulerat. Besöker man GH nuförtiden och läser inläggen där så får man intrycket av att debatten är väldigt styrd. De som inte håller med är "ingen riktig AIK:are".

Allt AIK bestämmer sig för att göra är rätt och riktigt och skall inte ifrågasättas. Att vi andra, resten av ishockeysverigen, tycker det hela blivit en absurd soppa tycks inte intressera alls!

Trots att jag dagligen tar del av allt som skrivs i ärendet KHL måste jag erkänna att jag inte alls begriper vad som:

a) Kan hända!
b) Kommer att hända!
c) Borde hända!
d) Redan har hänt!
e) Inte kommer att hända!

..beroende på de beslut som kommer att tas, eller inte tas, eller röstas för, om eller emot!

Tänk vad skönt att vara VIK:are och bara behöva oroa sig för att åka ur hockeyallsvenskan..

Inge Bärs sa...

Äntligen nått vettigt i debatten, vi kan inte ha kakan och äta upp den.

Så jag säger, ES om gnagaren själv får välja! Ja Som en gyllene medelsvensson :)

Kul med en frände som liksom jag vill se saker ur fler vinklar, dels vår egen snäva vinkel.
Men även med omgivningens/betraktarens ögon.

Det är då man får ett perspektiv på det hela.