onsdag 13 januari 2010

Bo Fors

Enligt statistiska centralbyråns namndatabas finns det i Sverige 2410 män med förnamnet Boris. Av dessa har 1194 Boris som tilltalsnamn. Dessutom finns det två kvinnor som heter Boris. Av dessa har bara en namnet Boris som tilltalsnamn.

Bo är betydligt vanligare. Jag citerar:

Efternamn
Det finns 18 personer som har efternamnet Bo.

Förnamn
Det finns 73 kvinnor som har förnamnet Bo. Av dessa har 22 namnet Bo som tilltalsnamn.
Det finns 90496 män som har förnamnet Bo. Av dessa har 46270 namnet Bo som tilltalsnamn.


Fors är ett relativt vanligt efternamn. Hela 4434 personer heter så i efternamn. Dessutom heter tre kvinnor Fors i förnamn - ingen av dessa har emellertid Fors som tilltalsnamn. Fler män än kvinnor heter Fors i förnamn, 9 stycken närmare bestämt. Ingen av dem har Fors som tilltalsnamn.

Hur många som heter Bo Fors vete katten. Det går inte att se på SCB:s namnsajt. En liten hint får man om man tittar på en sida som jag tycker är lite läskig och därför inte vill rekommendera. I alla fall finns det enligt den 42 stycken Bo Fors i Sverige.

Det finns inte en endaste person i hela landet som heter Bob Cat. Däremot finns det 3 kvinnor som har förnamnet AIK. Av dessa har 2 AIK som tilltalsnamn. Det finns även 8 män som har förnamnet AIK men ingen av dem har det som tilltalsnamn.

¤ ¤ ¤

Och som alla förstår talar statistiken sitt tydliga språk: AIK - Bobcats kommer att sluta med kattslakt. 11 - 0 vore inte så dumt!

1 kommentar:

Jon aka LondonMas sa...

Klassisk!

En staende ovation fran mig.