onsdag 20 januari 2010

Fyra mål

Det blev en riktigt bra hockeymatch igår. Tät och spännande, precis som en seriefinal ska vara. De små detaljerna fällde avgörandet. Seriens bästa boxplay vann över seriens bästa powerplay. AIK genomförde matchen på ett utmärkt sätt. Vi styrde undan Leksands försök till anfall, höll deras spelare utanför slottet, lät dem kasta in puckar från sidorna som vi med lite tur och mycket skicklighet tog hand om. Leksand hade svårt så svårt att ta sig in på vår kasse och när de väl gjorde det stod Heino eller ena stolpen i vägen. Våra backar var stabila och våra forwards var dödligt effektiva. Vi vann inte för att vi är ett mycket bättre lag än Leksand. Vi vann för att vi genomförde matchen på ett bättre sätt än gästerna. Ungefär som vi brukar göra nuförtiden.

¤ ¤ ¤

Engblom och Dicken var bäst på plan igår. Det lyste om Heino. Gynge visade åter vilken säker straffskytt han är. Morasonen Westerling var som vanligt taggad mot Leksand. Liwing åkte skridskor som bara han kan. Och Daniel Bång gjorde mål.

¤ ¤ ¤

Jag älskar verkligen vår mållåt. Varje gång jag hör den är det som om självaste Dionysos slickar mig i armhålan. Det är en mållåt som gör en målkåt! Man vill bara ha mer, mer, mer…

¤ ¤ ¤

På fredag väntar Almtuna i Gränbyhallen. Vi ska krossa dem!

2 kommentarer:

Backeman sa...

Ja, grattis är väl vad man kan säga. Kändes surt att när vi hade press både för 1-1 och 2-2 så får ni in ett mål.

Håller med om att vi var det bättre laget men ni gjorde det bättre, vi kom fan aldrig in på mål.

Måste tyvärr säga att jag är lite besviken på Black Army, det kan inte vara något problem för en sån stor klack att hålla låda hela matchen. En tjusning med att gå på AIK-LIF är antingen att vi klår i klackmatchen för vi är tillräckligt många och passionerade eller att BA kör över oss totalt och man kan njuta av inramningen.

Visst, det finns tillfällen då ni får igång sittplats och det blir rätt mäktigt, men alldeles för sällan, tyvärr.

Sen att första ramsan vi hör, innan pucken ens släppts är "Vi hatar Leksand". Känns som det inte är en bild som en supportergrupp vill ha.

Så, nu har jag klagat klart :) Som sagt, stundtals är det mäktigt, försök hålla igång mer. Hoppas vi spöar er nästa gång!

Kung Kenta sa...

Hmm.. då får väl man säga grattis då. 10 feb. hoppas jag på revanch.