fredag 1 oktober 2010

Något att växa i

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig igår kväll. Det blir rätt sällan det. Inför match tänker jag mig alltid seger. Det spelar ingen roll vilka AIK möter eller vilka spelare vi saknar. Jag går alltid för vinst. All on black. Igår lirade Gnaget visserligen i vitt men ni fattar vad jag menar.

Skellefteå AIK har kallats "det svarta hotet" men hotet i går kväll stod AIK för. Vi gav bort matchen i andra perioden men tog sånär tillbaka den i tredje. Jag trodde, som många andra, att det var kört i andra pausen. Oscar Steen, Daniel Rudslätt, David Engblom, Bröderna Ahlström m.fl. ville emellertid annat. Jag är imponerad av Gnagets förmåga att komma igen. Att AIK reser sig och ger hemmalaget en riktig match om poängen. Med lite flyt hade vi kunnat råna bröderna Dalton på segern.

Dick Tärnström hade en ovanligt blek kväll på jobbet och typiskt nog var det han som brände jätteläget i slutet. Till skillnad från vissa trista skribenter på Golden Hill tänker jag dock inte ägna mitt inlägg åt att leta fel och brister och klaga på individuella misstag. AIK vinner som ett lag och AIK förlorar som ett lag. Igår kväll förlorade vi för att det slarvades i försvarsarbetet i andra perioden. Sett till period ett och tre gör AIK en stark insats. Omställningarna, uppspelen och anfallen blir bättre och bättre. Sakta men säkert är laget på väg att växa i den där lite för stora elitseriekostymen.

Det vore fel att jämföra insatsen igår med den mot Djurgården i tisdags. Derby är derby och sedan kan media skriva om "AIK-derby" hur mycket de vill. Skellefteå AIK mot AIK kommer aldrig att bli ett derby. Det där är bara en ordbajsarkonstruktion. Avståndet mellan vi och dem är för stort för att den riktiga derbyrivaliteten ska infinna sig. En och annan nätskribent må gå igång på att bråka om lagens namn men det krävs mer än semantiska diskussioner för att den stora massan supportrar ska bli tokengagerad. Tror åtminstone jag.

¤ ¤ ¤

Tabellen ser fortfarande bra ut. Det är jämnt i bottenskiktet men allra längst ned parkerar ett gäng som förhoppningsvis är där för att stanna.

AIK är nia efter sex omgångar. Jag hade hoppats på fler poäng men man kan inte få allt. Inför säsongen trodde jag att det var enormt viktigt med en poängmässigt vass start. Det tror jag inte riktigt längre. Nu tror jag att det viktigaste är att AIK tillägnar sig ett spel som fungerar i eliten. Jag tycker mig se mycket som tyder på att vi är på god väg. Målvaktsspelet är bra. Försvarsspelet likaså, om än med vissa dippar. Anfallsspelet blir stadigt bättre.

Om ett par dagar väntar en ny resa norrut. Närmare bestämt Luleå borta. Vilken match det kan bli! Vinner AIK där så kanske vi, för första gången den här säsongen, får se artiklar som främst fokuserar AIK:s styrka, och inte (som hittills) motståndarnas svaghet.

6 kommentarer:

Adam K sa...

Boris: Ja säger då det att Skellefteå på deras mark är lönlöst.

Precis som jag skrev i min inför match om HV71- Frölunda tror jag samma sak om AIK. De vann mot DIF för prestigen om Stockholm, men norr över en dunkel mörk kväll där uppe...hmmm.

Föressten du försökte värva in mig som AIK:are jag tackar för erbjudandet och nöjer mig med distans till laget AIK då menar jag inte engativ distan utan mer ser hur dte går för dom.

Däremot kan jag försöka värva in dig i HV71-fan.

1. Du slipper höra AIK eller Skellefteå AIK debatten

2. Alltid vilja att vinna även det står 19.55 på klockan så sitter puckjäveln i målet tillslut.

3. Ständigt fullsatt i arenan

4. VI har GUD på våran sida era djävlar=)


Den bästa motiveringen kommer här.

En klinisk och ej om debatterad Lagkapten som går in på isen med blåstället på VARJE match. Aldrig negativ publicitet om Davidsson, aldrig relationsproblem via aftonbladet, inget som slår emot honom själv eller HV71, helt enkelt en helt ylle kapten som blir STAR på plan. Varje kväll.

För at locka dig ytteligare finns det Stockholms killar i laget. Sneast från AIK var ju hrm Jämtin, men han förvsann ju till LHC, men vart i HV,, Självaste Timo Lahtinen har tränat HV.

Oscar Sundh, Fredrik Bremberg, Andreas Falk nååå erkänn lite att pirrar det allt?

Black Boris sa...

Adam:

Oj, världsrekord i lång kommentar. Det gillar jag skarpt! Här får du ett ungefär lika långt svar.

Först och främst: Det är naturligtvis inte "lönlöst" att försöka sig på Skellefteå på deras mark. AIK var faktiskt bara ett välriktat skott från att få till en förlängning igår kväll.

Vidare till ditt lilla värvningsförsök...

Det är smickrande, Adam, tro inget annat. Men tyvärr får jag lov att göra dig fett besviken.

1. Debatten står jag ut med och kan till och med finna visst nöje i att följa.

2. Det där gäller AIK också, även om puckhelvetet inte alltid vill in.

3. Då finns det ju ingen plats för mig.

4. Gud? Jaha, men vi har Robert Wells. Spikar man upp honom på ett kors så ser han ut precis som Jesus!

Angående "den bästa motiveringen":

Davidsson? Menar du allvar? Vem vill ha en "helt ylle kapten"? Låter ju som en kofta eller nåt. Nä, jag föredrar hårda paket med skjutkraft. Dicken är både ståndaktig och potent. Du ska se när han laddar från blå. Ojojoj! Då gör man bäst i att ha toarullen på armlängds avstånd. Och när skottet sitter i krysset sen...

Hmm.

Som sagt, smickrande men tyvärr. Jag kan ärligt säga att jag hellre dör än byter lag. Min boriska själ är gnagisk. Hjärtat förblir svart. Black Boris blir aldrig en Blue Bull.

Ps. Killarna du nämner i sista stycket; hur tänkte du där?

Adam K sa...

Boris: Dicken? hehe han missade ju målet på nära håll=) dock håller jag med om vid blå är han farlig=)

Hur jag tänkte?
Nja, de flesta jag nämnde är ju från stockholmsregionen, men visst kom på att jag nämnde en viss Difare, men men.

Jag tar en helylle Davidsson osm kan göra mål bakom bur också, ordagrant bakom bur=)

Ja skriva älskar jag som du märker, dock mer osagt om den som läser gillar/har tid att läsa=), roligt att du gillar det du är en av få. Du kanske har mycket fritid?

Snart möts ju HV-AIK, och om dte är i kinnarps så blir det väl som vanligt en bjusse poäng och 2 till HV, Hv gör sista målet kvitterar
19.59.99 och gör avgörandet 04.59.99.

Adam K sa...

Boris: Glömde
Remember, även Jesus ber till Gud då han behöver hjälp, så ja ni fick hjälp under kvalserien, kan vara hänt att GUD är HV-AIK:are??

Greken 1# sa...

Dicken (kuken) Var för nära mål därför missade han. Hade aldrig gjort det om det var från blå. Till dig Adam självklart orkar jag läsa allt du skriver ju längre ju bättre. Adan vad skulle jag göra om Boris blev en tjur?

Blue Bull sa...

Haja att du skulle tjura...
(Klicka BB!)