tisdag 26 oktober 2010

AIK - Luleå: reflektion

Ikväll är jag besviken. AIK gör ingen vidare match. Å andra sidan möter vi seriens för närvarande i särklass bästa lag.

Det är lätt att glömma bort det när man sitter och suckar och stönar över AIK:s fruktansvärda impotens framåt. Luleå styr och ställer från början till slut. De gör vad de ska och det gör det bra. Varken mer eller mindre. De litar på sin spelidé, sin målvakt, sitt försvarsspel, sin fantastiskt sammansvetsade lagmaskin som bara nöter, nöter och nöter. Och så är de bra i power play. AIK var, precis som i mötet på bortaplan, aldrig riktigt nära.

Att som vissa skribenter på Golden Hill påstå att AIK:s spelare inte kämpar, inte försöker, tycker jag är helt fel. Visst kämpar de och sliter. De jobbar ju hårt i vartenda byte! Problemet är att de inte kommer någonstans. Luleå styr undan i princip samtliga försök till anfall. Enda gångerna AIK är nära att göra mål är när två man går på kassen och Josh eller annan back lyckas lägga pucken mot mål. Men det sker alldeles för sällan. Alltför ofta tar det stopp redan i mittzon.

Luleås backar hjälper sin keeper, hela laget hjälper till i defensiven. De jobbar samman i slottet, trycker ut AIK mot sarghörnen. De spelar säkert och stabilt i alla lägen. Äckligt disciplinerat som Lahtinen skulle ha sagt. De tar inga onödiga risker, inga onödiga utvisningar, de håller pucken framför sig, lägger sarg ut, slår icing när så krävs. Luleå vinner nästan varenda tekning av betydelse. AIK försöker och försöker men räcker helt enkelt inte till.

¤ ¤ ¤

Det finns inte mycket positivt att lyfta fram efter en sån här match. Men Bång är tillbaka och det är i alla fall något. Men i övrigt?

Publiken?
Box play?
Kaffet i pausen?
Nationalsången?

Nä, det var mest skit med alltihop tycker jag.

¤ ¤

Vad ska jag intala mig själv för att orka tro på mer än en enda lång väntan på kvalserien?

Det är inte mot serieledarna som AIK ska vinna. Närmast väntar Brynäs borta på torsdag. Jag åker till Gävle med hopp om tre poäng.

6 kommentarer:

Adam K sa...

Boris: Du menar inte på allvar att ni ska klå serie-ettan.
Visst skrällar finns ju, menjag tror ni klarar er undan kvalet i och med att Brynäs utan Greiss sämst, med Greiss, ÄNNU VÄRRE, så du kan nog vara lugn. Andra laget till kvalet? Ni slåsskanske om den, men ni klarar er, menar vem vill gnaga på allsvenskan ien? Därav tror jag spelarna kämpar för sina råttbo för at slippa undan den.

Krallige Kangas sa...

Jag vet hur frustrerande det är att möta Luleå. De lämnar inget åt slumpen, de bjuder vare sig på chanser eller hockeypoesi.

De maler på som en Sovjetisk T34, men kanske soppan tar slut nån gång.

Viktig match imorn Boris.

Black Boris sa...

Adam K: Du menar inte på allvar att du läste hela inlägget.

Black Boris sa...

Kangas: Mm, både för Brynäs och Luleå. Ingen skoter utan soppa i morgon va?

Z sa...

Nopp Adam har inte läst. Alla lag i ES har minst lika god chans att slå varandra under serielunk. Låt oss ta luleå med en nypa salt. De har medvind nu tack vare perfekt coachhockey men man behöver mer än så för att hålla ut till i vår.

Tack BB för en utmärkt blogg för övrigt

Mvh Hvbloggen

Black Boris sa...

HVbloggen: Tack själv!