torsdag 23 september 2010

This is Elitserien

Det är aldrig roligt att förlora, särskilt inte efter att man har haft ledningen tre gånger. Men det är alltid roligt att se raggarhockey
med svängdörr.

Om Eddie Meduza kikade ner från sitt moln så tror jag han log. AIK och Södertälje bjöd verkligen upp. Och till. Och på målchanser stup i ett. Slafsigt och slarvigt, skulle vissa säga. Hafsigt och larvigt... Vi som går på hockey för att vi vill se fart och fläkt och underhållande spel tillåter oss att stå över såna där tränarfloskler. Det var ju underbart att vara på Hovet ikväll. Så här roligt var det aldrig i allsvenskan. Inte ens mot Borås! Det enda som var tråkigt var att fel lag vann. Men hellre falla framåt än bakåt. AIK är på rätt väg.

Salmonssons mål fram till 2-1 är bland det finaste jag sett på senare år. Becks arbetsinsats och förspel till 3-2 var fint det med. Och Nemeths tackling på offensiv blå, Nolanders kyla i egen zon, Johans Andersson andra mål i eliten. Sandbergs ideliga slit. Jodå, det fanns mycket som gladde mig trots den snöpliga torsken. 2LAX10 kan bli ett härligt hockeyår. Inte bara dess vår. AIK ligger elva i tabellen men än har ju säsongen bara börjat. Två pinnar istället för en i kväll och vi hade passerat Djurgården. Bara en sådan sak.

¤ ¤ ¤

Man kan se på förlusten ur olika perspektiv. Antingen kan man, som en del surskallar, leta fel och brister. Man kan sucka och stöna och gnälla på individuella misstag, slarviga uppspel, dåligt powerplay osv. Eller så kan man försöka se allt det som faktiskt är positivt och som, enligt min mening, tyder på att AIK går stadigt framåt. Idag visar AIK upp en bättre offensiv än i tidigare matcher. Samtliga spelare jobbar stenhårt, både framåt och bakåt. Ikväll är det mer än en kedja som förmår skapa tryck.

Linan med Salmonsson - Andersson - Blomdahl gör en kanonmatch. Tyvärr drar Blomdahl på sig ännu en onödig utvisning i offensiv zon, som dessutom leder fram till SSK:s kvittering i slutet. Men det är å andra sidan hans spelstil. Blomdahl ligger ständigt på gränsen och ibland blir det fel. Man får lov att komma ihåg den enorma nytta han gör i byte efter byte efter byte.

Mattias Beck kliver in från bänken och gör sin kanske bästa insats på flera år. Tillsammans med Salmonsson tycker jag att han är klart bäste gnagare på isen. Patrik Nemeth blir bättre och bättre för varje match han spelar. Att se honom i par med Tärnström är som att se det gamla och det nya smälta samman i perfekt symbios. Skit samma att Nemeth gör en del juniormissar. Bevisligen lär han sig utav dem och jag rankar honom redan nu, efter tre elitseriematcher, som AIK:s tredje bästa back. Endast Tärnström och Nolander går före.

¤ ¤

Färjestad borta på lördag. Hade varit kul att följa den fajten på plats. Nu blir det teve för min del men det funkar det också. AIK är i Elitserien på riktigt. Vi är med i matchen och det är förbannat roligt att se.

¤

Och snart kommer MacNevin...

2 kommentarer:

eddie sa...

det var nära att du fick rätt, 4-3 kom och chanser fanns till 5-3 men så blåste orkanen Blomdahl till.

men resten av matchen gjorde han bra.

Hade laget bara haft lite mer av det defensiva spel dom hade i Tisdags, är det antingen eller?

Black Boris sa...

Antingen eller... Ja, man undrar ju. Men det är väl det där med avvägningen. Tycker att AIK hittills har haft svårt att värdera lägena. När ska man gå framåt, när ska man ta det varligt? Igår var det tuta och kör som gällde. Ingen lätt match för Fasth direkt...