fredag 10 september 2010

BB:s elitserietips, del 12

Tolva i Elitserien 2010/2011 blir Modo. Ingen Foppa, ingen Näslund. Ingen Zuccarello-Aasen eller Oscar Steen. Men väl en gammal grek. Det fattar ju till och med jag att Modo blir toksist i serien. Vilka ska göra det för dem? Challe B? Anton Hedman? Robert Rosén?

Tja, det skulle väl vara den sistnämnde då. I Allsvenskan var han Växjös svar på AIK:s Christian Sandberg. Samma nummer, nästan samma spelstil. Sandberg var och är emellertid bättre än Rosén. Precis som i fjol förväntas 21:an Sandberg fira individuella och lagmaskinella triumfer. Rosén däremot får briljera i ett bottengäng, som en smålurig 87:an i rävskabbig uniform.

I Fjällräven Center lär lätena ligga på närmast konstant låg nivå i vinter. Endast i samband med regelrätta hemmautvisningar får vi höra tystnaden brytas. Då vaknar cykloperna. Och så förstås om eller när tröja nummer 21 hissas mot taket. Då blir det tingel tangel och lilla julafton. Något särskilt skimrande att hänga i granen erbjudes emellertid ej.

¤ ¤ ¤

Per-Åge Skröder är en flink forward, det medges. Niko Dimitrakos likaså. Anton Hedman sägs vara en tuffing och Byron Ritchie låter som ett häftigt namn. Bakåt har man gubbarna Jonsson och Timander, som båda sjunger på sista versen. Därutöver en massa jaha. Målvakten Tarkki kommer att få jobba. Vem tar hand om alla returer? Ole-Kristian Tollefsen? Nja, det blir nog en jobbig resa för Modo både fram till jul och därefter.

Det kanske märks att jag är inte särskilt förtjust i Modo. Det är i så fall helt i linje med min avsikt. Allt gnäll där uppe smittar liksom av sig. Bara tanken på Grin-Olle i högform gör mig irriterad. Och med Berglund i båset lär det knappast bli mindre sura miner. Frågan är väl egentligen inte om, utan när han får gå. Challe har för övrigt redan vanan inne.

¤ ¤

Modo får gärna fortsätta kalla sig "Hockeyns hjärta". Får mitt hjärta bestämma så pumpar Modo blod i allsvenskan nästa säsong. Då som "Hockeyns smärta".

Klubben går onekligen en oviss framtid till mötes, med eller utan Peter Forsbergs osaliga fot svävande över sig. Inget ont om Foppa men alla skriverier om den gamle räven står mig upp i halsen. Nu verkar det ändå som att skomakarens sång ebbat ut en gång för alla. Det blir inga fler formgjutna hockeytofflor. Skridskorna läggs på hyllan för gott. Ett par tusen modoiter sägs redan längta efter bröderna Sedin men frågan är hur länge de har tid att vänta.

Kvalseriebiljetten är så gott som bokad och klar. Det bästa Modo kan göra nu är att börja förbereda sig på en helvetes ökenvandring. De bör särskilt akta sig för Almtuna. Örebro kan också bli en obehaglig överraskning. Borås däremot bör inte bli aktuellt förrän tidigast hösten 2011.

¤

Det här är naturligtvis ett hjärtetips. Men inte bara. För en gångs skull är min kropp i något sånär balans. Hjärnan och hjärtat är överens. Modo åker ur. Räven raskar över isen. The real heart of hockey har talat.

4 kommentarer:

KF sa...

http://www.youtube.com/watch?v=To2a9bvSL2s

Black Boris sa...

Ajajaj. Nästan lika förnedrande som när vår Carlsson utmanade Lucky Luc i Leksand. Nu förstår jag varför Sundström föredrar att snacka till sig utvisningar...

Olof Loklint sa...

Är böjd att hålla med dig angående Modo. Det känns som om den föreningen nådde sin "peak" när de tog SM-Guld med alla sina "gamla" hjältar.

Efter det gick luften ur. De hade nått toppen och nu fanns bara en lång nedförsbacke kvar.

Och det vet vi alla hur de fysikaliska lagarna fungerar. Det är tungt, tungt att streta mot toppen, men, utför kan alla åka utan något större besvär....

amanda - mitt liv i örnsköldsvik , västernorrland ! sa...

snälla, håll din feta käft STÄNGD!
kommer bara bullshit ur den.