måndag 6 september 2010

BB:s elitserietips, del 11

Elva i Elitserien 2010/2011 blir Luleå. Det här skulle ju bli ett hjärtetips men uppenbarligen blev det fel någonstans längs vägen. Hjärtat orkade inte med. Hjärnan började göra anspråk och det ena ledde till det andra. Effekten av denna inre organiska kamp blev att det blev lite struligt. Nu sitter jag här med Luleå på elfteplatsen och det känns inte riktigt bra. Jag vill nämligen ha så lite som möjligt gemensamt med den här mannen. Men men... Låt Luleå vinna kvalserien och ta med sig Leksand upp i smöret då så blir allting bra igen.

¤ ¤ ¤

Luleås lagbygge ser inte riktigt stabilt ut. Stommen tycks mig bräcklig, grunden fragil. Jag stirrar på truppen och blir nästan lite blind på kuppen. Niinimaa är förvisso ett imponerande nyförvärv men i övrigt ser det ovisst och halvklent ut. Ett par ytterligare finnar har kommit till. Några lovande killar från Almtuna. Kim Karlsson kan verkligen bli något och backen Elias Fälth är intressant. Den senare ville jag ha till Gnaget efter kvalserien, men ingen vet ännu om denne "late bloomer" duger i eliten. Kan bli kanon, kan bli kalkon.

Inför förra säsongen värvade Luleå de allsvenska poängkungarna Arlbrandt och Olausson från Västerås. Båda klarade omställningen, även om produktionen gick ner avsevärt. 77+71 poäng i AS blev 37+30 poäng i ES. Siffrorna säger en hel del om kvalitetsskillnaden mellan de två serierna. Det är liksom lite svårare att göra mål i eliten. Detta kan, om inte annat, vara nyttigt för oss hoppfulla gnagare att ha i åtanke. Tänk Gynge. Tänk Sandberg, Bång...
I alla fall. Nu har Luleå fyllt på med ännu en poängplockare från Västerås; Sebastian Meijer, sedan tidigare väl bekant med Arlbrandt och Olausson. Bildar dessa tre herrar kedja igen? Platsar Meijer i Elitserien? Det blir spännande att följa den utvecklingen.

¤ ¤

Det blir även spännande att se vad Jonas Rönnqvist kan uträtta som tränare i Luleå. I Almtuna gjorde han ett fantastiskt jobb. AIS spelade en rivig hockey både i förfjol och fjol, var otroligt jobbiga att möta. De gjorde inte bort sig mot något lag i kvalserien senast och kunde faktiskt ha varit med och slagits om en elitserieplats ända in i kaklet. Om det nu inte hade varit för två tajta torskar mot Gnaget!
I Luleå återförenas Rönnken med en trio gamla lagkamrater. Thomas Berglund och Roger Åkerström, båda assisterande. Och så Daniel Henriksson, målvaktstränare. Ingen vettig tyckare kan anklaga Luleå för att vara en komplett främlingslegion.

¤

Bröderna Abbott bör man nämna och nu har jag gjort det. Karl Fabricius likaså. Anders Nilsson är en ung målvakt som jag vet alldeles för lite om för att kunna påstå något om. Men hundra kilo keeper torde man inte kunna skjuta hål på hur lätt som helst. Så sa man förstås om Osten också, dvs. innan han förvandlades till Schweizerosten. En annan Osten, som det ännu inte gått hål på, är Luleås sportchef Bergström. Slutar hans lag lika långt ner som mitt boriska hjärtetips spår så lär han åtminstone bli rejält avhyvlad.

Björnen sover. Hur varlig behöver en uppnosig gnagare vara för att han inte ska bli farlig?

1 kommentar:

Anonym sa...

... men man kan dock, men man kan dock honom aldrig tro...