lördag 25 september 2010

Tack för kaffet...

En riktigt bra förstaperiod. En mindre bra andraperiod. Sedan en hyfsad tredjeperiod. Men inga mål framåt.

Försvarsmässigt håller AIK elitserieklass. Det har man visat både i Göteborg och Karlstad. Offensivt är det däremot väldigt lite som stämmer. När Melin inför andra perioden står och snackar om att "försöka så gott vi kan", samtidigt som han ser ut som en uppgiven loser, blir åtminstone jag fundersam. I det läget, när Gnaget har 0-0 och dessutom har spelat bra ishockey, fattar jag inte varför tränaren verkar så uppgiven. Tror han inte på sitt eget lag? Är det jobbigt att vara nykomling och nederlagstippad?

Heino uttalar sig efter matchen och pratar om att det minsann inte går att dominera mot Färjestad på deras hemmaplan. Nähä. Men vem har snackat om att dominera? Vem har sagt att AIK ska lira skjortan av Färjestad? Som supporter begär jag inte att AIK ska bjuda på klang- och jubelföreställningar. Men jag förväntar mig en lagledning och spelartrupp som tror på sitt lag och sin spelidé. Melin och vissa spelare sänder i dagsläget ut helt fel signaler. Oscar Steen exempelvis, som förväntas vara med och leda det här laget, står inför tredje och ser ut och låter som att matchen är körd. I ett läge när Färjestad leder med 1-0!

¤ ¤ ¤

Jag hade naturligtvis inte räknat med att AIK skulle vinna i kväll. Men jag hoppades och trodde på att det skulle vara möjligt. Det gjorde uppenbarligen inte vissa spelare och ledare i AIK. Utgår man ifrån att det ska gå dåligt så gör det i regel det också.

På tisdag väntar Djurgården i det första och största stockholmsderbyt sedan 2002 och tills dess måste oron och negativiteten väck. Det är dags för AIK att släppa på tyglarna. Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke.

2 kommentarer:

Adam K sa...

Tjena Boris, beklagar nollan i Löfbergs, men få lag får in en borta 3:a där, dock kanske inte i fjol men allt kan hända.

Jag gör en "kvalitetskontroll" på min egna blogg som jag följer upp då och då. Nu undrar jag.
Om du jämför min förra blogg mot denna: Tycker du den nya har bättre språkvård?
Finns det nån humor?
Roligare att följa?

Tacksam för svar.

Ha en bra dag
Offensov Hockey 3.0
Adam K

Black Boris sa...

Hej Adam,

Visst var det en väntad nolla. Färjestad är bra i år.

Jag har lännat en kommentar med "feedback" på din blogg.

Ha det gött!