onsdag 29 september 2010

Dagen efter...

Pratade med Eddie sent igår kväll. Vi lärde känna varandra så smått under försäsongen och i går tog vi ett litet eftersnack över telefon. Han var naturligtvis lika glad som en annan. Jag berättade för honom vilken dag jag hade haft. Allt gick verkligen min väg igår.

En finfin arbetsdag följdes upp av en eftermiddag med lillkisen. Pojken var på sitt bästa humör och inte blev det sämre av att farfar och farbror dök upp på en kopp kaffe. Kvällen bjöd sedan derbyknock och kära återseenden. Och det var inte bara Eriksson och Westerling på läktaren. Ett par meter vänster om mig satt en barndomsvän som jag inte hade träffat på över tio år. Vi upptäckte varandra i första pausen och det blev förstås snack om både ditten och datten. Han höll förresten fortfarande på Djurgården. Bara en sån sak.

Som om det inte var nog med allt så hittade jag en hundring på vägen hem. Haha! En hundring! Inte för man vill vara Ove Sundberg men vad skulle jag göra? Ropa högt och fråga om någon tappat den? Nä, så funkar det ju inte. Jag plockade förstås upp hundringen och stoppa'n i fickan. (Hoppades att den tappats av en gårdare.) På promenaden hem från Globen njöt jag sen av varenda litet sinnes-intryck. Allt verkade så vackert och skönt. Ljudet av gnagartramp i tusental. Doften av kyla och höstlöv. Känslan av att vara bäst i stan.

¤ ¤ ¤

Efter att jag berättat om min fantastiska dag sa Eddie någonting i stil med: Det är lika bra du stannar i sängen i morgon bitti. Nu kan det bara gå dåligt med allting. Han fick nästan rätt. Det mesta har faktiskt gått åt skogen idag. Jag satte tonen redan i morse när jag spillde yoghurt över halva köksgolvet. Sedan fortsatte det med både det ena och det andra. Inga detaljer men väl en stilla undran: Varför kan inte människor bara vara trevliga och vettiga? Varför måste en del vara så in i bängen jobbiga?

Nu är jag äntligen klar med alla måsten och menlösa missförstånd. Åtminstone för idag. Nu är det bara familjen och friheten som gäller. Återstår snart bara att lägga sig på soffan, slå upp kvällstidningarna och njuta av gårdagens nyheter. Sen tar jag mig en köpp och räknar med att livet leker igen...

Inga kommentarer: