fredag 17 september 2010

Ett parti fläsk

Det är valtider med allt vad det innebär och självklart borde Boris botanisera bland alternativen... Tänkte jag och tog en titt på partierna.

Vad vill de egentligen med hockeyn? Vad brinner de för? Hur vill de göra svensk hockey bättre och mer framgångsrik? Vi börjar med den rödgröna röran, går sedan rakt på den rightskjutande alliansen och avslutar med tre bubblare. Valfläsk de luxe, där partiernas respektive talesman/kvinna i hockeypolitik fått svara på frågan: Hur vill ditt parti göra Hockeysverige till ett bättre land att lira i?

Yossef Stål, Vänsterpartiet:
"I välfärdspartiets vision ingår en fullständig utjämning av olikheter. Det innebär bland annat att inget lag i elitserien får sluta på fler poäng än något annat. Efter att serien färdigspelats drar vi av poäng från de starka och skjuter till poäng åt de svaga. På så vis åstadkommer vi en rättvis fördelning av poäng. Vilka som går till slutspel beslutas sedan av partiledningen. Om ohlyckan är framme så vinner Djurgården SM-guld. Inte för att de är bäst utan för att de är rödast, samt så klart för att klubben ligger Lars - vår store ledare - varmt om hjärtat. En sak som vi tycker är viktig är att Hockeysverige håller ihop. För att de bästa lagen inte ska bli för bra vill vi förbjuda träning. Inget lag ska alltså tillåtas träna. Tänk bara på alla de lag och spelare som saknar träningstider och talang. Tänk hur orättvist det vore mot dem om andra tilläts bli bättre."

Ing-Marie Butler, Socialdemokraterna:
"Vi vill ha ett Hockeysverige där alla människor får vara med. Hockeysverige ska bli möjligheternas och drömmarnas land. Vi monar särskilt för alla de före detta talangfulla juniorer som sket i karriären för att istället satsa på brudar och dunka dunka. Vi lovar:
  • Fler komvuxplatser för ex-hockeytalanger över 40.

  • Obligatorisk skridskoträning i grundskolan.

  • 3 miljarder extra till Mikael Renbergs hockeyskola. Den finns inte än men ska, om Thomas Bodström får bestämma, byggas någonstans i Norrland.
I möjligheternas och drömmarnas land är ingenting omöjligt. Även den som hankar sig fram medelst tomma ord och verkningslösa visioner förtjänar en femtielfte chans. Därför vill vi höja skatten på det mesta."

Georgina La Racket, MiljöPartiet:
"Det är oerhört viktigt att vi skär ner på energiförbrukningen i Hockeysverige. Därför föreslår vi en alldeles ny typ av energiskatt, som i korthet går ut på att varje spelare som gör mer än ett byte per match får betala 50 kronor till staten. Efter varje elitseriematch lämnar materialförvaltarna in spelarnas suspensoarer så att vi kan mäta hur mycket svett som förbrukats. Vid för höga kvoter kan hela lag stängas av från fortsatt spel. En sak som vi tycker är extra viktig är det här med ismaskinerna. De är extremt miljöovänliga och senast 2012 ska samtliga ismaskiner vara skrotade. Vi funderar på att ersätta dem med vindkraft. Vi vill satsa 500 miljarder de närmaste 5 åren på att utveckla is som aldrig behöver spolas. Satsningen ska finansieras med hjälp av pengar."

Plugg Tandglugg, Folkpartiet:
"Hockeysverige måste bli bättre på att tillvarata unga talanger. Därför går Folkpartiet till val på särskilda elitserieskolor. I dessa skolor ska det vara absolut förbjudet för lärarna att bära burka. Vi har fått allvarliga indikationer på att detta är stort problem i Hockeysverige. Instruktörer, tränare och inte minst en jävla massa hockeymammor döljer tydligen sina kroppar bakom stora lakan. Vi har inte sett det själva men ryktet går. Det vill vi göra något åt. Vi vill även återupprätta statusen för målvaktstränaryrket. Dessutom tror vi på ordning och reda. Sjuårige Kalle, som envisas med att vilja spela fotboll istället för hockey, ska omedelbart utvisas två minuter för ordervägran. Upprepas beteendet blir det kompanistryk. Reglementet skall följas och knapparna hållas knäppta!"

Sture von Bonde, Centerpartiet:
"Det måste bli mer attraktivt att kontraktera unga, oprövade centrar som vill satsa på sig själva och sina karriärer. Det ska löna sig att ta risker och därför förordar vi sänkt arbetsgivaravgift för de klubbar som vågar satsa på de unga centrarna. De finns överallt, på vischan och på Stureplan; bönder och brats i en salig blandning som alla drömmer om att få stå i centrum och tjäna storkovan. Vi måste låta dessa gröna centrar få en ärlig chans att etablera sig på hockeymarknaden! Först när vi från samhällets sida visar att vi tror på de unga centrarna kommer vi få se ett Hockeysverige som blomstrar. Frågan är central."

Riska Frisk, Moderaterna:
"Det ska löna sig att arbeta i Hockeysverige. Därför vill vi premiera de spelare och ledare som arbetar allra bäst. Inte nödvändigtvis mest eller hårdast, utan just bäst. Bäst arbetar, enligt vår bedömning, de spelare som gör extremt mycket poäng. Sämst arbetar de spelare som sitter på bänken eller är sjuka eller skadade. Under nästa mandatperiod vill vi införa en särskild skattelättnad för poängkungar. Är poängkungarna dessutom rightskyttar så sänker vi inkomstskatten med i runda slängar 100 %. Sjuka och skadade spelare hänvisas till AMS där de kan få tala med en jobbcoach. För kassa A-lagsspelare blir A-kassan obligatorisk. Man vet nämligen aldrig när de får kicken nästa gång."

Jesus Jonsson, Kristdemokraterna:
"Vi kristdemokrater vill ha ett mänskligare Hockeysverige. Det innebär bland annat att vi vill förbjuda alla djur från att spela hockey. Det säger sig självt att apor, tigrar, gnagare m.fl. varken kan åka skridskor eller hantera en klubba. Verklighetens folk inser detta. Att kultureliten, utifrån sin verklighetsfrånvända världsbild, vill få alla oss andra att tro att apor, tigrar och gnagare är fullt dugliga att passa puck och skjuta skott, är bara att beklaga. Vad vet kultureliten om hockey? Vad vet kultureliten om hur det känns att få en stenhård slashing strax söder om suspen? Kultureliten är ju fullt upptagen med att dricka vin och skriva flummig poesi. Vi kristdemokrater tar hockeyn och dess publik på allvar. För den sakens skull tycker vi inte att domarna ska klumpas ihop med zebror. Zebror ser nämligen inte illa, de ser bra."

Britt Bitter, Feministiskt initiativ:
"Vi i Fi tycker att hockey är en machosport. För att mjuka upp och göra sporten mer jämlik vill vi införa en särskild mansskatt för alla klubbar som inte tillåter kvinnor att ta plats mellan stolparna. Vi vill alltså ha kvinnliga målvakter i elitserielagen. Dessutom vill vi ha kvinnliga backar och forwards. Vi vill ha kvinnor överallt, när vi tänker efter. Ett sätt att få kvinnor överallt är att förbjuda män från att utöva idrott. Män som spelar hockey borde kastreras. Eller åtminstone tvingas lira utan pungskydd."

Svenne Svensson, Sverigedemokraterna:
"Invandringen! Det är invandringens fel alltihop. Det är för mycket blattar på isen, helt enkelt. Vi gillar Johan Davidsson. Resten kan man väl skicka till Pakistan eller nåt..."

NN, Piratpartiet:
"PP har inte heller i denna fråga någon åsikt utan kan tänka sig att gå med på det mesta. Men det är viktigt med integritet i nätet. Därför säger vi: Målkameror - nej tack!"

5 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart. Skriver ut och tar med till vallokalen på Söndag om jag nu skulle tvivla i sista sekunden...

Olof Loklint sa...

Nu har Boris slagit till - igen. Lysande prosa på löpande text. Man blir lyrisk och euforisk som läsare. Strålande - som en kärnkraftsanhängare skulle uttrycka det. Det enda jag saknade i din text var "fittstim"! Vem sjutton var det som myntade det uttrycket?

Black Boris sa...

Ingen mindre än gamle (S)tickan . Varpå stormen Gudrun drog fram och kallade Malm för "Pittpamp". Fallosalt flamsigt!

Brynäsredaktionen sa...

PP:s var bäst, så tydliga men ändå så otydliga (??).

KD var inte heller dum, särskilt med tanke på alla de djuren som Göran försöker blänga ihjäl på affischerna! *Avd Arga leken börjar NU!* ;-)

Tigger T sa...

Om det inte var för att min röst går till Svenska HockeyPartiet vore Kd-snubben rätt skön att rösta på.
Boris for president! ;)