söndag 27 december 2009

I väntan på vadå?


Till att börja med: Grattis Mora. Tio raka segrar är stort. Att två av dem kommit mot oss svartgula gör inte bedriften mindre.

Personligen har jag emellertid lite svårt att engagera mig i de sportsliga resultaten för närvarande. Det var förstås tråkigt att AIK förlorade idag men allvarligt talat, vem bryr sig? Vi gnagare har i mellandagarna annat att tänka på än själva tabelläget. Vår fortsatta existens till exempel.

Blir det inte mycket folk mot Sundsvall på tisdag vete faan om jag orkar tro på mirakel längre. Jag har förstås redan insett att det blir svårt att greja elitlicensen till nästa säsong. Frågan är om AIK överlever som hockeyförening överhuvudtaget. Kanske är en övergång till KHL det enda som kan rädda oss?

Det mest frustrerande och irriterande med hela den här soppan är att man som vanlig supporter har noll koll på läget. Vi supportrar ges ingen insyn. Vi får inte veta någonting. Ändå är vi många som pyntar in pengar. En del köper aktier, andra sms:ar, några beställer tröjor. Ingen vet egentligen var pengarna tar vägen. Räddar vi AIK nu? Slänger vi våra stålar i sjön? Det återstår att se vad våra insaster är värda. Allt vi kan gör just nu är att vänta...

En helt annan fråga: Hur kan man som förbundskapten ens fundera på att ta ut Fredrik Modin till OS-truppen?

Inga kommentarer: