onsdag 16 december 2009

Inlägget som spårade ur

AIK är som bekant mycket mer än hockey och hula-hula. AIK är fotboll, AIK är bandy. AIK är handboll, golf och bowling! Ja, AIK är till och med innebandy nuförtiden. Det känns förstås tryggt att veta att AIK inte står och faller med sin hockeysektion. Jag menar, även om AIK Hockey skulle råka gå åt helvete en horribel dag, finns det andra spännande idrotter för oss gnagare att följa under vinterhalvåret.

Bowling är ju fruktansvärt kul att kolla på. Jag kanske borde sadla om och bli bowlingbloggare?! Bowling Boris. Ja, varför inte. Då skulle jag ha stor nytta av min polare Greken. Han är en riktig bowlare. En bowlingkonstnär. Greken har till och med ett eget klot. Han skulle kunna vara med i en amerikansk familjefilm. "Nä mina vänner, nu tar jag bowlingklotet och går och bowlar lite."
-
Kanske sitter någon och undrar vad jag menar med att AIK är hula-hula. Äh, glöm det. Det var visst något jag skrev bara för att jag tyckte det lät kul. Hockey och hula-hula. Hula-hula.
-
Hula-hula får mig att tänka på guldvipporna. Fan, jag saknar verkligen guldvipporna. Guldvipporna fick verkligen igång publiken när det begav sig. De var så fräcka och fräna. De var liksom coola och balla. Guldvipporna. Kan inte AIK:s marknadsansvarige ta reda på vad de gör nuförtiden. Kanske guldvipporna skulle kunna tänka sig att göra bejublad comeback? Kanske skulle guldvipporna kunna locka folk till Hovet?
-
Mmm... Jag sitter här och drömmer nu. Jag ser mig själv på Hovet. Jag sitter på bästa plats. Jag smaskar popcorn som jag nästan fått på köpet till min biljett. Jag diggar techno och umpa-bumpa-musik. Guldvipporna dansar en bit ifrån mig. Det gungar i hela hallen. Jag gungar också. Till rytmen av musiken, dansen, de vajande vipporna gungar jag.

Och kolla där! Kolla där! Nu kommer Dogge in på isen! Det är pausunderhållning på gång ta mig fan. Det blir samba och rappelirapp. Det blir trumsolon och skaka rumpan! Kolla! Kolla! Nu kommer Robert Wells in också. Han är hårfager och härlig och han headbangar som den rocker han innerst inne är. Nu blir det AIK-boogie-woogie. Kolla in Robban alltså, han vet verkligen hur man misshandlar ett piano. Plinka och slå - AIK!

Nu är det slut på pausen. Nu är det dags för tredje perioden. In på isen kommer lagen. Gnaget i svart och gult. Guldvipporna tjoar. Dogge rappar. Greken sms:ar: "Jag kommer snart, ska bara bowla klart". Motståndarna äntrar isen till visselorkaner och läktarsång. Traktor Tjeljabinsk får som vanligt höra den gnagiska favoriten: "En jävla massa bönder". En ramsa som för övrigt duger minst lika bra när vi tar emot Lada Togliatti.
-
Nu är jag vaken igen. Nu ser jag allt klart. Klockan är 19.54. Om 6 minuter börjar mitt favoritprogram på TV4. Vi säger så då. Hej då.

Inga kommentarer: