torsdag 8 april 2010

Reason to believe

Seen a man standin' over a dead dog
lyin' by the highway in a ditch
He's lookin' down kinda puzzled
pokin' that dog with a stick...


¤ ¤ ¤

Kvalserien är inte vilken serie som helst. Kvalserien är kvalens och prövningarnas serie. I kvalserien är varenda match, varenda period, varenda byte av betydelse. Den som darrar går på pumpen. Den som fegar får på nöten. Den som vågar mest vinner mest. Det låter som en floskel men bakom varje floskel ligger en sanning. Kvalserien är ett tio omgångar långt krig och det är bara förlorare som viftar med vit flagg.
~
Jag sa det till Greken och jag säger det till mig själv: Man ska aldrig, aldrig, ALDRIG sluta hoppas. Man ska aldrig, aldrig, ALDRIG ge upp. Tron kan försätta berg och det är aldrig över förrän det är över. Och jag har fortfarande inte hört the sound of Cyndee.

¤ ¤ ¤

Got his car door flung open
he's standin' out on highway 31
Like if he stood there long enough
that dog'd get up and run...


¤ ¤ ¤

AIK gör en riktigt bra match i Södertälje även om första perioden är sådär. Precis som mot Rögle senast tvingas Melin ta timeout tidigt. SSK tar också ledningen men sedan händer något. Sakta men säkert äter vi oss in i matchen. Vi skapar chanser. Vi blir tätare bakåt. Holmgren är stabil rakt igenom. Vi går till paus med ett mål i baken, men det känns hoppfullt inför fortsättningen.

Andra perioden är AIK:s. Spelarna kliver in på ett helt annat sätt än i första. Plötsligt är det AIK som ser ut som ett elitserielag. SSK backar hem, blir försiktiga, rädda om sin ledning. Andra halvan av perioden tokdominerar vi. Det är bara en tidsfråga innan kvitteringen ska komma och när den väl gör det är det logiskt nog Dicken som hittar rätt. Tärnström är rinkens kung i kväll och även om han blir frånåkt vid ett kritiskt tillfälle (men räddas av Holmgren) så är det han som visar vägen som den kapten han är. Dicken är som bäst när det gäller som mest!

I tredje perioden smyger sig försiktigheten in i spelet. SSK är naturligtvis rädda om den poäng man har och som räcker för att hålla klubben kvar i eliten. AIK försöker gå framåt men aktar sig väldigt noga för att gå bort sig. Det är frustrerande att se på. Båda lagen vill vinna men rädslan för att förlora tar över. AIK är ändå det lag som skapar mest framåt och med ca 20 sekunder kvar kommer chansen. SSK dra på sig en utvisning och det är inte långtifrån att vi faktiskt avgör under ordinarie tid.

När slutsignalen går jublar hemmaspelarna som om matchen var över. Och för SSK är det väl just vad den är också. Popovic står på sargkanten och snurrar sin röda pullover över skallen. Sedan slänger han upp den på läktaren. Samtidigt laddar AIK:s spelare och ledare för fullt i det andra båset. För oss har ju dramat bara börjat. Vi ska inleda sudden i spel 4 mot 3.

Det tar bara 17 sekunder innan Gynge avgör. Naturligtvis framspelad av Dicken.

¤ ¤ ¤

Struck me kinda funny
seem kinda funny sir to me
Still at the end of every hard earned day
people find some reason to believe


8 kommentarer:

batong sa...

Kollar om du lever, och det gör du. grattis till vinsten och första tjing på elitserie spel. välkommen rögle. aktsamma ord. KVALFROSSA

Micke sa...

Grattis Boris och Gnaget till ett utmärkt utgångsläge inför sista omg.
Tillönskas av en slagen, besviken och djupt sårad blåvit..

tinastar sa...

Grattis till Elitserieplatsen!!!!!

Black Boris sa...

batong och Micke: Tackar jag för.
Tinastar: Sakta i backarna nu...

Kent sa...

Boris, my man! Gnaget är i särklass bästa laget SSK mött. No shit. Det snabba trummandet i anfalls spelet och många gul/svarta hjärtan.

Måste bara sticka kniven lite i batong; han påstod att både AIK och Leksand skulle vara före SSK i elitserien, med dessa trupper. AIK kanske ja, Leksand..jo då så att. Du glömde Växjö

batong sa...

Till kent, ödmjuk som boris är du ej, elitserie lunken var det ja menade, påstår du att växjö är ett bättre hockey lag än lif oj stora ord som kan få ätas och tuggas rejäl på söndag. spär på lite till ja. elit licensen klara aik av den. troligen inte då pengarna dom får vid en uppgång ej får räknas in. då mina herrar och damer går väl 3an i kvalet upp. vem det nu blir. SUG PÅ DEN

Greken sa...

batong du kan sluta att drömma AIK har pengar så att dom klarar licensen det är redan klart för länge sen

batong sa...

Jasså har dom fått ihop det, då gratulerar ja för det. men som alla vet hoppet är det sista som överger en, och som leksing, då vet ni hur mycket hopp som finns. ha ha. God lycka i morgon.