torsdag 22 april 2010

Lagbygget, del 1

AIK har varit en elitklubb i en och en halv vecka och nu börjar laget ta form. Mikael Österberg och Fredrik Carlsson är säkrade och klara och det glädjer mig. Gozzi och lagledningen vet vad de gör. Öset och Carlsson har tagit stora kliv den här säsongen. De är unga, utvecklingsbara och har hjärtat på rätta stället. Klart som fan att de ska vara med och pröva lyckan i eliten.

Jag har ingen större lust att skriva ner några AIK:are. Inte ens nu när säsongen är över. Särskilt inte nu när vi lyckats och är tillbaka. Det finns ingen spelare anno AIK 09/10 som inte är en hjälte. Inte desto mindre finns det ett antal spelare i truppen som inte håller i elitserien. Jag vet inte exakt hur Gozzis önskelista ser ut men jag kan tänka mig vilka spelartyper han söker. Så här ser i alla fall min lista ut:

  • En målvakt med förstaspadepotential.
  • Minst en men helst två defensivt starka backar.
  • En poängplockande och offensivt dominerande center.
  • En utpräglad målskytt med elitserierutin.
  • En grovjobbande ytterforward som vet var målet ligger. Eventuellt modell rutinerad räv.

¤ ¤ ¤

Att Fredrik Holmgren får lämna vet vi redan. Och Bjurö är sedan tidigare klar för Malmö. Frågan är om Heino blir kvar. Sistnämnde är en potentiell förstemålvakt i eliten men skadorna spökar och det blir spännande att se vad som sker på målvaktsfronten. Kanske får vi in två nya inom kort?

På backsidan har AIK redan gjort klart med MacNevin, Johansson, Österberg och Carlsson. Dicken kan jag inte tänka mig annat än att han stannar. Unga löftena Nemeth och Olsson tror jag knappast man släpper ifrån sig frivilligt. Ni som känner Gnagets trupp inser vartåt det barkar. Ett par backar får lämna. En eller två nya bör plockas in. Jungbeck och Savilahti-Nagander är jag rätt säker på försvinner. Liwing däremot vete fan hur det blir med.

På kedjefronten finns det ett antal frågetecken. I dagsläget är sex spelare klara. Sandberg, Bång, Andersson, Blomdahl och bröderna Ahlström. Jag räknar med att Engblom och Tobbe Ericsson blir kvar. Bergström hoppas jag blir kvar. Gynge vill AIK säkert ha kvar men det är nog inte helt säkert att det blir så. Beck, Westerling, Henrik Eriksson och Lawson torde ligga mest pyrt till. Ryno vet jag inte vad jag ska tro om. Är han ens tillgänglig till hösten? Spännande också att se vad som sker med Dahlström, som fick i princip hela säsongen spolierad av en skada. Elitseriepotential där?

¤ ¤ ¤

Dags för tredje perioden i Jönköping. Heja HV!

3 kommentarer:

Greken sa...

Vad är det man säger 3-0 farlig?

Greken sa...

Let's go Flyers! Let's go Flyers! Booooooooooooooouuu Brian Boucher

Black Boris sa...

Södergren har aldrig fel...

Let's go Flyers!