lördag 3 april 2010

Tränare som inte träter

En del tränare är det lättare att tycka om än andra. Så tänker jag och så tänker såklart tränarna själva.

Det märktes redan i fjol att Roger Melin och Leif Strömberg har stor respekt för varandra. I samband med mötena mellan AIK och SSK var det aldrig tal om att snacka ner motståndarna. Både Melin och Strömberg var noga med att berömma varandras lag. Man var överens om det mesta. Inte bara domarinsatserna tyckte man lika om.

Man brukar ju prata om personkemi och i fallet Melin och Strömberg tycks det råda en synnerligen god sådan. Till och med efter matchen i Leksand i höstas - ni vet den som Leksand vann efter straffar och i vilken Fredrik Carlsson fick på nöten av Grand-Pierre - var tränarna bundisar och bästa konkurrenter. Melin kunde trots både förlusten i matchen och fiaskot i "fighten" se det komiska i Carlssons försök att slåss.

Jag är ytterst tveksam till att Melin skulle ha skrattat om motståndet hade varit ett annat. Till exempel Växjö.

Jag vet inte om det är Färjestad och sättet som de båda tränarna - den ene efter den andre - fick sparken därifrån för ett par år sedan som ligger bakom den goda tonen herrarna emellan. Vid samtliga tillfällen som jag sett Melin och Strömberg intervjuas bredvid varandra har de alltid framstått som två goda vänner som bara råkar träna två olika lag.

¤ ¤ ¤

Det kommer alldeles säkert att bli en sjuhelsikes kamp i morgon. Båda lagen vet vad som gäller. Det är bara seger som räknas. Hur tuff, bökig och stökig matchen än blir är jag emellertid säker på att tränare Melin och tränare Strömberg efteråt kommer att vara överens. Antingen var det en bra match eller så var det en dålig match. Antingen vann rätt lag eller så hade ett annat lag flyt. Domarinsatsen kommer de knappast att träta om heller.

Boxningshandskarna lär både Roger och Leffe spara till respektive mans nästa möte med Janne Karlsson.

¤ ¤ ¤

Så här lät det på presskonferensen efter AIK-Leksand den 18/10 2009. Lägg märke till att båda tränarna börjar med att berömma motståndarna. Därefter pratar man uteslutande om det egna lagets insats.

2 kommentarer:

Adam K sa...

Haha, var det inte dom två som böt bakrecept med varandra.
En Roger a la muffins och en strumpans kringlor?

Black Boris sa...

Nä, det var Strumpan och Salo.

Enligt osäkra källor käkar Leffe numera knäckebröd. Roger får nöja sig med smulor och skulor som den gnagare han är.