onsdag 21 april 2010

Boris goes Krösus?



Nu när vi äntligen är tillbaka där vi hör hemma tycker jag det är dags att slå igen luckan till källaren för gott. Jag tycker vi låser skiten. Ja, låt oss svetsa igen luckan när vi ändå är igång. Vad ska vi med Leksand till? Varför ska vi riskera vår nyvunna rikedom bara för att Malmö, Västerås och en massa andra bonngäng vill ta klivet upp? Nä, självklart ska vi stänga ligan. Självklart ska vi liera oss med smörsångarna och Håkan. Låt oss ta seden dit vi kommer! Låt oss bli ett med eliten!

¤ ¤ ¤

Nej. Så ska vi förstås inte ha det. Vi ska inte göra så.

Jag tycker att AIK har ett ansvar när man nu tar klivet upp bland de stora pöjkarna. I ett par års tid har AIK:are, allt från styrelsefolk till supportrar, propagerat för en "öppen liga". Vi har klagat över det orättvisa system som gjort det svårt, så svårt för allsvenska klubbar att ta steget upp. Många av oss har velat göra om reglerna för upp- och nedflyttning. Bara för att vi plötsligt råkar tillhöra eliten och håkanligan kan vi väl inte vända kappan efter vinden och börja propagera för kvalseriens bevarande i sin nuvarande form?

AIK bör gå i bräschen för en förändring av seriesystemet. AIK, om några, bör arbeta för att minst ett lag från allsvenskan direktavancerar till elitserien. Naturligtvis bör också minst ett lag från eliten direktnedflyttas till allsvenskan.

¤ ¤

Men AIK lär knappast följa mitt råd. AIK lär göra som alla andra klubbar som mot alla odds lyckats ta sig upp i smöret. Vi kommer att se till våra egna kortsiktiga intressen. Vi kommer att göra allt för att undvika en ny nedflyttning. Vi kommer att säga att "så länge Färjestad, HV, Linköping, Frölunda och Djurgården mfl. får bestämma så spelar det ingen roll vad vi säger", typ.

¤

En av mina absoluta favoritböcker heter Naiv.Super. En annan borisk bokfavorit är Vredens druvor. Helt apropå och utan motkrav delger jag er denna häpnadsväckande information.

Inga kommentarer: