fredag 2 oktober 2009

Serielunk

Två intressanta resultat i afton. Almtuna kör över Leksand med
5-0 och Malmö gör slarvsylta av Växjö, 7-3. Något att göra feta rubriker av? Nja, så spännande är det faktiskt inte.

Att Leksand åker på däng i Uppsala är visserligen lite överraskande. Åtminstone sett till de stora siffrorna. Å andra sidan är det sånt som händer. Det är hockey vi talar om och fem mål i baken för ett satsande topplag behöver inte vara förenat med förnedring och katastrof. Senast igår tvålades t.ex. elitseriegiganten Frölunda dit av Dif (1-5) och då var göteborgarna dessutom på hemmaplan.

Jag är egentligen inte särskilt förvånad över att Leksand åker på en sån här propp i början av seriespelet. Laget har en annan profil än i fjol. Man har en annan tränare och ett annat sätt att spela. Jag tror inte att Leksand kommer att dominera lika tydligt i vinter som man gjorde förra säsongen. Klang-och-jubel-föreställningarna lär lysa med sin frånvaro. Leksand är inget glamourgäng längre, om man nu någonsin varit det. Inte desto mindre tror jag att deras chanser att gå upp är betydligt större nu än de var i våras.

Malmös storseger är imponerande. Växjö är en svår motståndare och att Redhawks så enkelt avfärdar dem säger en del om pågarnas potential. Samtidigt bör man, precis som i fallet Almtuna-Leksand, ta det stora resultatet för det lilla det är. I fjol krossade Malmö Västerås hemma i tredje omgången (6-1). Vi vet alla hur det gick sen. Det blir hur som helst spännande att följa Malmös framfart denna säsong. Uppenbarligen är det fler än jag som tycker det. Percys palats lockade 5880 åskådare i afton, vilket är lite mer än lagets snitt så här långt (5507).

För övrigt är det beklämmande att läsa vissa gnagares reaktioner på Leksands storförlust. Jag har aldrig förstått vad som driver supportrar att gå in på motståndarforum enkom för att gotta sig i andras olycka. Det är barnsligt, löjligt och inte minst ett tecken på svårartad losermentalitet. Skärpning, säger Boris. Samtidigt vill jag passa på och ge en eloge till de AIK:are som gör sitt bästa för att rensa upp bland slaskskribenterna. Vi tjänar alla på att hålla forumsnacket på en högre och mer respektabel nivå.

Inga kommentarer: