fredag 2 oktober 2009

En gurkgrön ylletröja tar sig ton

Gurkollaren nummer ett förnekar sig inte. I sin strävan att svartmåla ett redan kolsvart och snyggt släkte, tar han nu bloggandet till en rekordlåg nivå.

Den gurkgröna ylletröjan GurkOlle har på senare tid gjort sig känd för att på ett synnerligen tarvligt sätt driva gäck med oss gnagare. Till skillnad från undertecknads eminenta blogg, som alltid förhåller sig dödligt seriös och odelat objektiv till vardagens hockeyrelaterade händelser, är GurkOlles blogg full av tramsigheter och flamsiga fånerier. Där bjuds t.ex. uppenbart manipulerade bilder, som på ett rätt så rått sätt uppmanar till gnagande oro.

Idag presenteras ännu ett bottennapp. "Mannen som tror att gurkor växer på träd" tar sig friheten att travestera en hederlig gammal barnsång, givetvis i syfte att åsamka vårt gnagiska släkte skada. Medelst spott och spe samt ett och annat falskt klingande nödrim söker gurkollaren kontakt. Försöket att leda allsång per blogg är dock så misslyckat och så pass lågt, att man som läsare bara kan känna medlidande och sympati med den stackars gurksnaskande travestiten.

Black Boris är till skillnad från sin småstadsskadade bloggkollega, en hyvens kille. Därför uppmuntrar jag GurkOlle att fortsätta sjunga. Till och med den mest grälsjuka gurka har rätt att dansa mazurka (även om det bästa, både för honom själv och oss andra, naturligtvis vore att han stängdes in i en lockförsedd burka). Överseende och storsint som jag är skakar jag så smått på huvudet, suckar avmätt och önskar GurkOlle lycka till vid nästa års audition till Idol.


Inga kommentarer: