lördag 17 oktober 2009

En apa som kan gapa

Hockeysveriges mest överskattade limpsax har klippt till igen. Den här gången är det en före detta AIK:are som blir kapad längs fotknölarna. Frågan är hur Andres Jämtin nu ska kunna lära sig åka skridskor.


Niklas Wikegård är inte i första hand känd för sina tränarmeriter. Visserligen lyckades han slå sönder ett omklädningsrum i Boden en gång men utöver den bedriften har han inte uträttat mycket som hockeycoach. Som sanningssägande expert gör han desto mer väsen av sig. På senare år har Wikegård visat att man varken behöver vara nyanserad eller analytisk för att få jobb som kommentator på SVT.

Det räcker med att vara engagerad och lagom rapp i käften. Har man dessutom en gång tränat Djurgården är man i det närmaste självskriven när media letar bisittare. Att det är skillnad mellan att vara expertkommentator och hejaklacksledare tycks inte bekymra ledningen på vare sig radiokanaler, webbsidor eller vår fria television. Varumärket Wikegård lockar såväl lyssnare som läsare och tittare.

Niklas Wikegård är en man av sin tid. Han skriker högt och gestikulerar vilt. Han är verbal som få och han "går genom rutan". Därför får han uppmärksamhet. Problemet är bara att han snackar en massa strunt. Ju dummare saker narren säger, desto fler skratt lockar han fram. När Wikegård trampar på gasen vet man att det blir åka av. Är det inte Omark som "ser tjock ut" så är det Jämtin som är "extremt överskattad och knappt kan åka gricker".

Jag är trött på Wikegård och jag har varit det länge. Numera gör jag mitt bästa för att undvika hans fjuniga fejs men ibland är det svårt att värja sig. Limpsaxen har en förmåga att dyka upp lite överallt, ofta där man som minst anar det. Han är som hackspetten på julafton, ni vet den där irriterande saken som driver Kalle till vansinne. Just när man tror att man sett pajasen för sista gången är han framme och stör igen. Omöjlig att undgå.

2 kommentarer:

Carro sa...

Du är klockren!

Bäcköring sa...

Du skrev just ned mina tankar. Mediasverige av idag för intresserat av förpackning än innehåll. Wikegård rapar slagkraftiga självklarheter och kombinerar det med att såga personer till höger och vänster. En massa tyckande utan diger kunskapsmässighet gör att Boork, som jag också småogillar, ter sig som en professor i jämförelse.

På forum och bloggar diskuteras hans åsikter som om han hade vunnit flera SM-guld, tagit lag till Elitserien och plockat hem OS- och VM-guld till nationen. Som du säger har han knappt gjort någonting.

Tack för en bra blogg för övrigt!