söndag 18 oktober 2009

Relativitetsteorin

AIK vann rättvist på Hovet. Det tror jag att det flesta som såg matchen är överens om. Själv nöjer jag mig med att konstatera att Gnaget var bättre än Leksand denna eftermiddag.


Jag slutade att prata om rättvisa/orättvisa resultat för ett par år sedan. Detta efter att ha insett att ingen egentligen kan definiera vad som faktiskt är rättvist och vad som faktiskt är orättvist. Rättvisan är relativ helt enkelt och den är alltid ett resultat av enskilda människors subjektiva uppfattningar och värderingar. När supportrar till olika lag diskuterar huruvida ett slutresultat är rättvist eller inte håller jag mig numera undan och ägnar istället tiden åt att studera statistik. AIK gjorde 3 mål idag, Leksand 2. AIK vann. Vi var bäst när det gällde som mest.

Nåja. AIK gjorde sin hittills bästa match för säsongen, möjligen med undantag för bortamatchen i Mora där vi också var riktigt heta. Spelmässigt såg det betydligt vassare och stabilare ut än i tidigare matcher på hemmaplan. Gnaget dominerade stundtals och Leksand hade relativt svårt att få till det. Matchen var dock jämn och utgången kändes länge oviss. Avgörande blev vårat vassa powerplay. Såväl 2-1 som 3-1 kom i spel fem mot fyra. Kvitteringen till 1-1 föregicks av ett grymt bra tryck i numerärt överläge. Även Leksands ena mål (3-2) kom i powerplay.

Som gnagare på Hovet hade jag mycket att glädjas åt. AIK visade härlig fart matchen igenom. Försvarsspelet fungerade, om än med vissa brister. Holmgren gjorde en gedigen insats i kassen och Dick Tärnström fick sätta det matchavgörande målet - precis som tränare Melin på förhand önskat! Mindre kul vara att återigen se Dicken i utvisningsbåset. Vår lagkapten är alldeles för bra för att match efter match dra på sig onödiga tvåor. Jag hoppas att han själv är av samma uppfattning och illa kvickt tar sig i kragen.

Förutom det härliga slutresultatet gladdes jag åt att äntligen få se AIK inför en hyfsat stor hemmapublik. Det var visserligen inte fullt på Hovet idag men 6028 åskådare är i alla fall bättre än 1500. Vidare var det väldigt kul att se Ollas och Hägglund stå på ändan framför AIK:s mål en bit in i första perioden. Båda två var fast beslutna att ställa till stök och bök i målgården efter en blockering, men i sin iver att komma först råkade de fälla varandra istället för varsin gnagare.

Masar som masar
sig till Hovets is
blir masar som rasar
inför glad Boris

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kan Leksand inte vinna över gnaget borta eller hemma för den delen, så kommer vi inte göra det i kvalserien heller. Därför är matcherna mot AIK och Malmö så viktiga. Vi får hoppas på en bättre svit denna säsong jämfört med förra.

/Göran

Kung Kenta sa...

Hej gubben, jag får lyfta på hatten idag, bra spel av gnaget. Synd att inte alla supportar va på plats.

Jag är så van att på hovet så hörs ni mest, men i dag var ni tvåa.

Välkommen till Ejendals!

Black Boris sa...

Kung Kenta:

Visst såg det roligt ut, enda delen som var halvtom var vår klacksektion! Men vi hade ju en fotbollsmatch i lördags också så det ursäktar väl manfallet... Åtminstone lite grann.

Olof Loklint sa...

En bra seger för AIK. En bra förlust för Leksand!

AIK fick utdelning,vann, men utan att spela bländande.

Leksand förlorade och det kan bli ett vinnande koncept inför framtiden. Det är inte nu de ska vara som bäst.

Grattis Boris till segern..