onsdag 7 oktober 2009

Tolkning av en tabell

Den allsvenska tabellen haltar som den alltid gör men det hindrar mig inte från att dra vissa slutsatser. Till exempel att det syns att Oskarshamn tränas av en före detta målis.

IKO har så här långt gjort ynka 8 mål på 7 spelade matcher. Samtidigt har man bara släppt in 16. Det är lite det, särskilt med tanke på att man förlorat 6 gånger av 7. Särskilt särskilt som man vid minst två tillfällen har stött på riktigt svårt motstånd. Varken Bofors eller Leksand har mäktat med att göra mer än två mål mot IKO. Kan Tommy Salo bara få ordning på anfallsspelet ska Oskarshamn nog inte behöva ligga där de ligger när serien går in i sitt slutskede. Jag tror att man som sämst slutar elva.

Den stora överraskningen hittills är förstås vapenskramlaren i topp. Bofors har gjort det bra, bland annat har man ju skjutit Leksand i sank hemma i Karlskoga. På fredag lär det bli tillfälligt stopp för bobcatsen, då Gnaget tar emot på Hovet, men mycket talar för att Bofors är på övre halvan för att stanna. Antagligen kommer de att vara med och slåss om en playoffplats senare i vår. Topp tre kan de dock glömma. bra är inte Sam Hallams gossar.

Att Leksand och AIK är seriens två bästa lag råder det ingen tvekan om. Leksand har inte imponerat spelmässigt men poängen har de likväl fått med sig. Det är intressant att titta på lagets målskillnad, 24-17 på sju matcher. Det skvallrar en del om lagets profil i år. Leksand är inget glamourgäng längre. Jämför man med lagets facit efter sju omgångar i fjol inser man hur mycket som har förändrats sedan Strumpan tog över vid rodret. Då hade man full pott och en smått osannolik målskillnad, 44-14.

I övrigt konstaterar jag att:

- Västerås har inlett mycket svagt. 2 segrar på 7 matcher är inte godkänt.

- Nykomlingen Örebro, som fick en tung start med 2 raka storförluster, har repat mod och befinner sig på en fin 8:e plats.

- Mora blandar och ger - precis som i fjol med andra ord. Hittills 4 segrar, 3 förluster och 23-21 i målskillnad.

- Malmö är seriens målrikaste lag, 31 kassar så här långt. Dessutom har man släppt in hela 25. Endast Örebro är sämre med 30 mål i baken. Malmö har dock spelat 8 matcher, varför siffrorna får tas med en nypa salt.

- Seriens bästa hemmalag är Leksand. 4-0-0 lyder segerraden. 12 poäng och 18-6 i målskillnad.

- Seriens bästa bortalag är AIK! 3-0-0, 9 poäng och 14-4 i målskillnad. Återstår att se hur vi står oss i den tabellen efter nästa veckas två tuffa bortamatcher (Växjö och Borås).

2 kommentarer:

Olof Loklint sa...

Västerås är just nu bäst på att göra det mesta sämst. Finns det ingen tabell för det?

Sämst i pp! Se där ligger vi i topp av de sämsta. Men det skriver du inte!

Black Boris sa...

Förlåt. Jag lovar att skärpa till mig i fortsättningen.