måndag 30 november 2009

Det sura äpplet

Både Gnaget och jag hade förstås räknat med en seger i Sundsvall på söndagen. Tji fick vi. Det blir aldrig som man tänkt sig och ibland får man lov att bita i det sura äpplet. Det ingår i spelet att acceptera en tung förlust. Att gnälla på domaren, som vissa gnagare per automatik gör så fort ett resultat går oss emot, är bara fånigt. Det är bättre att fokusera på det som man faktiskt kan göra något åt. Nämligen det egna spelet och den egna insatsen.
-
Det fantastiska med ishockey är att man aldrig kan vara säker på någonting. Det är just detta som gör spelet så fascinerande. Det finns inget manus. Ingen kan på förhand veta vad som kommer att ske på isen. Ingen kan förutspå vem som kommer att göra mål eller vilket lag som kommer att vinna. Att gå på hockey är därför alltid spännande, alltid intressant. Det är aldrig roligt att förlora, men det hade varit väldigt tråkigt om man alltid vann.
-
Det finns en anledning till att jag hellre går och ser en hockeymatch i division 1 än en teaterpjäs på Dramaten. Det är det oförutsägbara som lockar, det oskrivna bladet som i samma stund som pucken släpps fylls med tecken av alla de slag. Hockeyspelet är ett skådespel där samtliga aktörer ständigt improviserar. Ibland blir resultatet magiskt, ibland närmast tragiskt. Oavsett vilket förblir hockeyn ett spel som fascinerar och engagerar. Och som ständigt ger oss nya vinnare och nya förlorare.
-
På onsdag är det match på Hovet igen. Mora kommer på besök och detta är verkligen något att se fram emot. Mötena med de röd-vit-svarta masarna brukar alltid vara sevärda och bjuda på riktigt bra och underhållande hockey. I fjol tog vi full pott mot Mora (9 poäng på tre matcher) och i år har vi hunnit med att slå dem borta efter en rejäl urladdning i sista perioden (2-6). Jag räknar med spänning och ett spel som heter duga. Djupt ner i jackfickan bär jag med mig mitt suraste äpple. Bara ifall att. Bara ifall att.
-
En som vet hur det är att ta en rejäl tugga av suräpplet är killen på filmen här nedan. Avdelning: Det blir aldrig som man tänkt sig.

Inga kommentarer: