fredag 30 januari 2009

Calle Steen och Fredrik Eriksson?

Spelarflykten från krisdrabbade Malmö är i full gång. Flera spelare är redan klara för nya klubbar. Ryktena surrar på högvarv och bland annat nämns AIK som tänkbart alternativ för Calle Steen och Fredrik Eriksson.

Calle Steen, född 1980, är en hårt arbetande tvåvägsspelare som kan användas både som center och vänsterforward. Sprungen ur Hammarbys juniorverksamhet och med två säsonger med Bajen (division 1) i ryggen. De senaste tio åren har Steen harvat runt i en rad olika klubbar. Mora, JYP (Finland), Bofors, Färjestad. Leksand, Södertälje och nu senast Malmö.

Föregående två säsonger, varav den ena spenderades i SSK snittade Steen cirka en poäng per match. Någon större målskytt har han dock aldrig varit. I år har Steen p.g.a. skada endast spelat 14 matcher för Malmö och på dessa gjort nio poäng, varav ett mål. Plus/minus: +10. Ett inte så litet aber dock: Calle Steen är knäskadad och så sent som för ett par dagar sedan läste jag en intervju med honom där det framgick att han eventuellt skulle missa resten av säsongen...

Fredrik Eriksson, född 1983, är liksom Steen en spelare med stor arbetskapacitet. Kan spela både back och forward men är främst känd som anfallare. Eriksson är en duktig skridskoåkare med bra fart och tempo. Han har tidigare vunnit SM-guld med Färjestad säsongen 2005/2006.

Är inte känd för att vara någon större målmaskin, även om han i fjol noterade sin poängmässigt bästa säsong i karriären. 22 kassar på 44 matcher blev det, dessutom 34 assist. I år har Eriksson gjort 19 poäng på 35 matcher och har +12 i plus/minus.

- - -

Om dessa rykten är mer än bara rykten är jag den första att lyfta på hatten och hälsa spelarna välkomna till Gnaget. Åtminstone om de är skadefria. Samtidigt undrar jag om AIK verkligen har råd med dessa spelare. Enligt HockeyExpressen har Fredrik Eriksson tjänat 100.000 kronor i månaden i Malmö, Calle Steens månadslön har legat på 75.000 kronor. Vi får väl se vad som händer - om något händer. Transferfönstret stänger hursomhelst i morgon, den 31 januari.

Inga kommentarer: