tisdag 13 januari 2009

Inför Sundsvall-AIK (uppdaterad 14/1)

I morgon spelar AIK bortamatch igen. Sundsvall står för motståndet och det ska väl vara en baggis. Nä, det blir det förstås inte. Vi vet hur det brukar se ut på bortais. Gnaget är laget som tappar taget och det blir spännande och hiskligt och petigt och rörigt och ni vet vad jag menar och man blir frustrerad och irriterad och kan inte förstå varför AIK inte kan spela samma spel borta som man gör hemma. Och så vidare.

Nåväl. AIK kommer till Gärdehovs Isstadion i Sundsvall med gott hopp om tre poäng. Senaste besöket slutade med bortavinst, 0-4. Matchen var, enligt rapporter, jämn ända in i tredje perioden, då AIK gick ifrån och avgjorde. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna. AIK har imponerat, bl.a. kört över Sundsvall på Hovet med samma segersiffror som på bortaplan.

Sundsvall har efter en fin start på säsongen halkat nedåt i tabellen och befinner sig för närvarande på tionde plats med 46 inspelade poäng. Med det är man tio poäng ifrån en playoffplats. Dock har man spelat färre matcher än några av konkurrenterna. Laget leds av gamle AIK-legendaren Peter Gradin som jag personligen tycker borde välkomnas med stående ovationer varje gång han besöker Hovet. Men vi är inte så bra på den typen av hyllningar i Sverige, så jag antar att min begäran är orimlig.

Timrå-Sundsvall Hockey har förresten ett damlag som kallar sig Wildcats. Det tycker jag är trevligt. Namnet är ju alldeles underbart. Vildkatter. Hoochie Mama!

UPPDATERAT!

Här kommer lite länkar till artiklar/texter och statistik som berör kvällens match...

AIK:s officiella hemsida: Femte raka mot Sundsvall?

Golden Hill: Inför Sundsvall-AIK

Dagbladet: Lagkaptenens medverkan osäker för ”laget i stan”

Sundsvalls tidning: Bröms ska spräcka Gnagets nolla

Interna poängligor: A I K och Sundsvall

Hemma-/bortatabell: Standings Home/Away

Håll till godo och håll tummarna för tre poäng. Black Boris tips: Sundsvall-AIK 1-4.

OBS! Om det blir strul när ni klickar på statistiklänkarna så klicka på Hockeyallsvenskan och navigera er sedan vidare därifrån...

Inga kommentarer: