fredag 16 januari 2009

Hur gick det med Heino?

AIK ledde med 5-2 hemma mot Mariestad när målvakten Christopher Heino-Lindberg, 14.15 in i sista perioden, tvingades lämna isen. Det såg inte bra ut. Han stöttades av en funktionär på vägen ut mot omklädningsrummet och jag befarar det värsta. Hoppas verkligen att det inte är allvarligt.

AIK-Mariestad 7-2 (1-1, 3-1, 3-0)
Efter en sömnig första period vaknade Gnaget till liv i andra. Redan 15 sekunder in i mittperioden tryckte Christian Sandberg in 2-1. Därefter var det spel mot ett mål. Mariestad varken hängde med eller orkade stå emot. AIK var helt enkelt överlägsna. 3-1 kom efter 5.37, Rasmus Ericsson framspelad av Westerling och Ryno. I första perioden hade samma kedja legat bakom AIK:s kvittering. Då hette målskytten Westerling. Trion imponerade matchen igenom och var Gnagets klart bästa formation.

4-1 gjorde Bång i spel fem mot fyra. Därmed har han och polaren Sandberg gjort 16 mål var i vinter! Mariestad fick in en reducering i slutet av perioden, mest tack vare mesigt försvarsspel av de svartgula. AIK drog på sig en enda utvisning under hela matchen, den kom efter 18.50 av tredje perioden. Det säger rätt mycket om AIK:s överlägsenhet. Kanske förklarar det även hur Mariestad trots allt kunde få in två puckar. Gnaget var för snälla i egen zon helt enkelt. Tur då att bortalaget så sällan huserade där.

Tredje perioden bjöd inte på någon vidare ishockey. Mot slutet tryckte AIK på och det trillade in ett par kassar. 5-2 var ett mål att minnas. Tobias Ericsson trampade runt kassen, höll undan motståndarna och satte distinkt pucken i nät. Mycket vackert! 6-2 gjorde Beck på straff. Klockan stod då på 15.32. Hög fart, fint höger, ryck vänster, mål. Så enkelt kan det gå till ibland. Ryno avslutade sedan målskyttet med ett välplacerat dragskott. 7-2 och Game Over. Mariestad är bättre på att brygga öl än att lira hockey.

Skottstatistiken: 39-22 (14-11, 14-7, 11-4)