tisdag 25 januari 2011

When the seagulls follow the trawler

Det bor en fisherman i oss alla och särskilt i mig. En gång fick jag en hornsimpa på metspö. En hornsimpa! Det ni kära vänner som Boris knappt ens känner. Om ni inte redan visste det så kan jag härmed meddela att hornsimpan är fiskeriets svar på hockeyns Borås. Ful och smaklös men rätt kul att skrämmas med. Se här bara: Borås!!

Ja, är det inte läskigt så säg. Man får ju för faan ont i magen av skräck. Borås!!

Inte hade väl jag tänkt åka till Gävle heller. Särskilt inte efter att ha smakat sjögräs i Södertälje. Men besvikelsen gick över. Tiderna förändras och beslut mognar fram. På bara ett par dagar har jag hunnit växa som människa. Jag känner mig starkare och stoltare än på mycket länge. Gnagisk och grann. Klart att man vill se AIK käka puck i Läkerolen. Klart man vill det.

Men innan jag sätter mig i bilen så tänkte jag bjuda på en liten lustighet eller två.

Jag är en sån där supporter som gillar matchprogram. Utan program ingen match brukar jag säga. I förrgår köpte jag således, min vana trogen, ett litet matchprogram. Det var som vanligt ett mycket bra program. AIK:s tränare Gunnar Persson intervjuades inför matchen. Han sa en del kloka saker. Om att inte tveka och om att visa lite jävlar anamma. Och så på det en mening som fick mig att haja till. Så här sa Persson:

"Nu gäller det att visa bröst
och fortsätta gå på."

Jag vet inte om det där är nåt manligt uttryck som Gunnar lärde sig under sin tid i Brynäs men jag tror mig förstå vad han menar. AIK:s spelare måste börja ta för sig. Visa var skåpet ska stå.

Det är förstås inte bara AIK som har bra matchprogram. I Tälje till exempel har man finfina program. Där är de dessutom gratis, om än väldigt tunna. Senast bjöd den anrika sportklubben på en krönika signerad "Robban - SSK:are sedan 1947". Han avslutade sin text på ett effektfullt och ganska proffsigt sätt. Så här skrev han: "SSK is best - may the best team win".

Nåja. Som Greken sa när han inte fick napp: Nu har jag inte tid med det här längre. Trunken är packad och Boris är full av hopp. Hostigt ger jag mig av igen - naturligtvis utrustad med de rätta tabletterna. Räkna med ett jävla drag när Brynäs får spö. Visa pattarna, Persson!









"When the seagulls follow the trawler, it's because they think sardines will be thrown into the sea." (Eric Cantona)

1 kommentar:

Kent Agent sa...

Genialt Boris. Bloggsfärens Stig Dagerman.

Sen ett lågmält grattis.