lördag 29 januari 2011

Inför AIK - Modo

Liken lever, stod i det Expressen häromkvällen. Liken lever. Som om Modo någonsin varit döda. Eller som om klubben under sin levnads tid existerat i något slags pluralistiskt förhållande till sig själv.

Liket lever borde det naturligtvis ha stått. Ty liket lever onekligen. Sedan Modo slog på stora trumman och värvade ihop en hel kvartett klasspelare så har laget vaknat till liv. Från värdelösa till... tja, hyfsade får man väl lov att säga. Herrarna Eriksson, Pikkarainen, Bartecko och Nagy har alla starkt bidragit till uppståndelsen. Särskilt Nagy har visat toppklass med 10 mål på 14 matcher. Det är ett målfacit som tål att jämföras med exempelvis Richard Gynges. Vår sniper har ju också gjort 10 mål, fast på betydligt fler matcher (38).

Så Gnaget får se upp. Modo är vassa framåt och det är minsann inte bara Nagy som vet var målet ligger. Hela sju gubbar har gjort 10 mål eller fler. Byron Ritchie är värst med 17 fullträffar.

Man kan förstås fråga sig vad det är för mening med att fokusera så mycket på Modo och deras målerier. Jag har inget bra svar på den frågan. Kanske vill jag med detta anspråkslösa lilla inlägg bara visa klubben ett uns av respekt. Jag har varit elak mot Modo förut och nu när det börjat gå bra för dem - de levande liken - så kan det vara på sin plats med ett litet erkännande. Bra värvat, Modo.

Dagens tips: AIK-Modo 4-2.

1 kommentar:

TT sa...

Modo förtkänar inget annat än förakt. Inte för deras spel eler fina värvningar utan för förnekelsen av sina rötter. att plocka bort Aik ur namnet är en skymf som jag hoppas AIK ser till att trycka ner i halsen på dem.