tisdag 18 januari 2011

Inför AIK - Sollefteå












Jag hittade ingen bild på Sollefteås matchtröjor tyvärr. Detta var det närmaste jag kunde komma. Insåg sedan att bilden mycket väl kan illustrera det akuta behovet av att hitta på något som får det att lossna. Jag talar förstås om problemet med den där svårforcerade muren. Några kallar det ishockey.

Sollefteå är ett målglatt lag. De skjuter på det mesta, visar ingen som helst hänsyn. Hela 112 mål har de skurkat till sig så här långt. Det är näst bäst i serien. Här ligger AIK i lä. Med 90 gjorda mål är vi sämst av alla. Nu har Gnaget visserligen spelat färre matcher än övriga lag men ändå. Om målsnittet från de senaste omgångarna avspeglar sig även i kvällens match så blir det svårt att vinna.

Sollefteå har sedan AIK:s återkomst i smöret alltmer blivit till nåt slags hatlag för många AIK:are. Det där tycker jag är rätt löjligt. Sollefteå är väl ingenting att hetsa upp sig över. Bara för att de lånat våra färger, vårt namn och vårat märke liksom. Det där går inte att likställa vid rån. Det är ju lån ju, som väl fildelarna brukar säga.

Förresten. Hur kul tror ni själva det är att bo där uppe i obygden, avfolkat på kvinns men packat med renar som blockerar den enda vägen genom byn? Nåt kul måste väl skoterraggarna få ha. De kanske inte heller har nån lokal. Vissa av deras unga, arga, passionerade fans kanske är precis lika känsliga som vissa av våra. De kanske också har ömma lilltår med bamseplåster på.

Ett besök på närmsta folkets forum eller kommentarsfält och man får grepp om läget. Det leks med hink och spade både här och där.

Äääh, jag är skeptisk.

3 kommentarer:

Jämtleksing sa...

Haha! Texttjuv där :)

Brynäsredaktionen sa...

Målglada SAIK? Jo, det såg man ju i Hockeyhufvudstaden senast... :-D

Black Boris sa...

@ Jämtleksing:)

@ Brynäsredaktionen: Vadå SAIK? Sollefteå heter de ju!