fredag 7 januari 2011

Den rättmätige kungen

Det är lite gulligt att Z med HVbloggen skriver ett fett mastodontinlägg tillägnat Kung David. Stort av en bortskämd serieledare att inte snåla med sympatierna så där.

Nu råkar Z:s inlägg i och för sig vara lite väl långt och inte ens jag, som normalt älskar att ta del av andras ordflöden, orkar löpa linan ut. Faktum är att jag tröttnade kort efter rubriken. Jag tappade liksom bort mig i texten, förstod inte vad motorcyklar och Härliga Davidsson har med AIK, Engblom och the number of the best att göra. Men det var i alla fall ett lovvärt försök. Det får man ge honom, herr Z.

Samtidigt ska han ha en eloge. Det är nämligen inte alla hockeyfans på bondvischan som väljer att ägna tid och energi åt att, helt utan förbehåll, hylla en sex-sex-sexig gnagare. Frågan är om det över-huvudtaget har hänt tidigare. Normaltillståndet för en hockeyfantast utanför Stockholm är ju annars att se på AIK som något läskigt och lite farligt. Något som man helst inte vill ta i ens med tång.

Som om klubben i mitt boriska hjärta vore ett slags pesthärjat råttbo. Ack, dessa lantisar.

Själv är jag som ni vet varken lantis eller lat. Därmed är det kanske inte så konstigt att just jag, i parti och minut, generöst bjuder mina läsare på både bonnatwist och bundisbrottning. Som den storstadsbo och moderne man jag är, inser jag vikten av att bemöta glesbygden och dess, såväl kulturellt som sexuellt, lite eftersläntande befolkning på ett respektfullt och inbjudande sätt. Man bör därför se varje mitt brobyggande smörinlägg som ett slags utjämningsbidrag per blogg.

Och för att Z inte ska tro att han skrev om Kung David förgäves samt för att uppmuntra alla andra hockeybloggande lantisar till att fortsätta skriva gott om Gnaget så vill jag här och nu hylla en av Z:s stora favoriter. Han är förstås inte lika snygg som Kung David men han har trots allt stänkt in en och annan pyts genom åren. BB lyfter på hatten och blottar sin begynnande flint. Till Z med mycket love...

Härliga Davidsson - The next Swedish supermodel.*

Läs även:
HVbloggen - En hyllning till Kung David
* Harley Davidson - The next American supermodel

3 kommentarer:

Z sa...

Nämen käraste Gnagare har du hittat ur råttboet och vidgad dina vyer. Först får man tacka att du gjorde ett försök att läsa den. Inte alla som ens gör det. Blä, tvi, usch tänker folk när de besöker en blogg om svenska mästarna.

Visst är den lång men att salutera ska göras ordentligt. Men hur tänkte du nu, att du ens jämför en viss Engblom med en kapten som tillhör den ärorika klubben??

Det är inte tänkt att lantisar ska förstå hur ni storstadsbor tänker.

Känner mig duktigt nöjd att ett kommande kvalserielag/bloggare läser mig och bjuder på fester med 3-7, 2-8 mot oss lantisar.

Tack tack igen för länkningen.
Kolla din mejl

Black Boris sa...

Kollat mejlen. Nu din tur :)

The Swede sa...

Solna är inte Stockholm och snart kan ni inte ens kalla er 08or när riktnumrena försvinner så ta det lite soft med att kalla folk som bor i kommuner som är större än Solna med sina 67 594 invånare, för lantisar. JKPG har 84 423 invånare i det som är tätort.