lördag 28 augusti 2010

Förkylt...

AIK-Luleå 2-4 (2-1, 0-2, 0-1)
Skott: 26-39
Publik: ca 300

Tredje träningsmatchen på fyra dagar och återigen en massa spelare på sjuk-/skadelistan. Så här såg det ut på aik.se inför matchen:

Vilar/skadade
#86 Oscar Ahlström
#21 Christian Sandberg
#40 Christopher Heino-Lindberg
#84 Patric Blomdahl
#24 Johan Andersson
#70 Peter Nolander
#25 Johannes Salmonsson
#72 Andreas Dahlström
#44 Josh MacNevin


Jag var inte på plats i Norrtälje och har egentligen ingenting att komma med gällande spelet och insatsen. Men jag tillåter mig tycka att det är starkt jobbat av Gnaget att inte förlora större med tanke på förutsättningarna. Första perioden sägs ha varit riktigt bra dessutom. Samtidigt måste det kännas lite dassigt för laget och ledningen att så många pjäser inte kommer till spel.

Det finns förstås en tanke med att lägga tre matcher så pass tätt; att få igång laget och låta spelarna känna puls. Nu har emellertid en del spelare fått slita arslet av sig, medan andra fått lägga allt krut på att bli friska. Resultaten blir därmed inte särskilt intressanta. Möjligen på så sätt att de kan vändas till något positivt; vi förlorar men vi gör det knappt, trots alla avbräck.

¤ ¤

Under försäsongen vill man bland annat testa formationer, både i spel 5 mot 5 och i BP och PP. Man vill svetsa samman laget, låta det växa till en stark och svårslagen grupp. Här hamnar nu AIK efter i lagbygget. Det känns viktigt att Gnaget får chansen att spela ihop laget i resterande träningsmatcher. Ingen vill gå in i Elitserien med sex- sju man utan ordentlig matchträning. Särskilt inte en nederlagstippad nykomling.

Närmast onsdag väntar Almtuna i Uppsala. Därefter blir det återigen tre matcher på fyra dagar - i Finland. Melin/Persson lär vilja ha en frisk trupp att tillgå då. Marginalerna har hittills inte varit på vår sida men kanske har den senaste veckans matcher ändå visat att AIK har vissa marginaler att spela på. Laget mäter sig trots allt hyfsat väl med sina förväntade bottenkonkurrenter.

¤

Men träningsmatcher är träningsmatcher är träningsmatcher. Ska AIK kunna utmana SSK, Modo, Brynäs, Timrå, Luleå m.fl i höst och vinter så gäller det att spelartruppen är fräsch och i form. Kurera mera!

2 kommentarer:

eddie sa...

kan bara säga att jag håller med på samtliga punkter.

kort och koncist så känns det som att vi har ett bra lag, men på grund av alla dessa sjukdomar så lider vi av tidsbrist att få ihop det.

ps
tog många bilder, dock blev de flesta dåliga, dom som blev hyggliga tycks ha blivit på oldtimers laget. :)

Black Boris sa...

Säsongen är förvisso lång men vi lär behöva en bra start. Efter jul blir det åka av.

Vore kul att se bilderna. Lägger du upp dem på nätet?